Jānis Priede turpinās vadīt RTO daļēji piederošo “Riga Coal Terminal”

01.08.2017 09:09:00

Par holdingkompānijai SIA "Rīgas tirdzniecības osta" daļēji piederošā transporta uzņēmuma SIA “Riga Coal Terminal” valdes priekšsēdētāju atkārtoti iecelts Jānis Priede, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Jānim Priedem ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopā ar visiem valdes locekļiem. Bez viņa uzņēmuma valdē ir vēl viens loceklis - Krievijas pilsonis Vasily Varennya.

“Lursoft” informācija liecina, ka Jānis Priede ir SIA “Riga Coal Terminal” valdes priekšsēdētājs kopš šī gada 7.februāra. Bez šī amata viņš ieņem valdes locekļa amatu uzņēmumā SIA “Erdmanrosi”, kā arī viņam pieder 51% kapitāldaļu SIA “Ieviņas 1” un 50% daļu SIA “Fecit”.

SIA “Riga Coal Terminal” realizē Krievu salas attīstības projektu, kura ietvaros iecerēts uzbūvēt jaunu ogļu pārkraušanas terminālu Krievu salā un pārcelt uz turieni līdzšinējo komercdarbību no eksportostas. SIA “Riga Coal Terminal” šogad plāno uzsākt termināla tehniskā projekta izstrādi.

SIA “Riga Coal Terminal” dibināts 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 313 000 eiro un tās lielākais dalībnieks ar 50,90% daļu ir Šveicē reģistrētais uzņēmums “MIR Trade AG”, kas nodarbojas ar ogļu eksportu, savukārt pārējie 49,1% daļu pieder holdingkomppānijai SIA “Rīgas tirdzniecības osta”.

2016.gadā SIA “Riga Coal Terminal” nebija ieņēmumi, taču tam bijušas izmaksas, tādēļ uzņēmums gadu noslēdzis ar 581 tūkstoša eiro lieliem zaudējumiem.