“Veselības Centrs 4” koncerns pērn palielinājis peļņu par 29%

03.08.2017 06:14:00

Medicīnas un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējs SIA “Veselības Centrs 4” pagājušajā gadā strādājis ar konsolidēto apgrozījumu 22,329 miljonu eiro apjomā, kas bija par 13,4% vairāk nekā 2015.gadā, bet grupas peļņa pēc nodokļiem pieauga par 28,8% un pērn bija 1,772 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Medicīnas pakalpojumu sniedzēja koncernu veido mātes uzņēmums SIA “Veselības Centrs 4”, tam pilnībā piederošās meitas kompānijas SIA “Dinastija”, SIA “Capital Clinic Riga”, SIA “Diplomātiskā servisa medicīnas centrs”, SIA “VC4 nekustamie īpašumi”, SIA “VC4 Izotops”, SIA “Aprite&P”, SIA “OVP”, kā arī uzņēmums SIA “Derma Clinic Riga”, kur tam pieder 60% kapitāldaļu, un SIA “Neatliekamā palīdzība”, kurā mātes sabiedrībai pieder 55% daļu.

2016.gadā SIA “Veselības Centrs 4” grupas ieņēmumi no veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas veidoja 19,262 miljonus eiro (pieaugums par 9,1% salīdzinājumā ar 2015.gadu), bet ieņēmumi no preču pārdošanas, nomas un citi ieņēmumi bija 3,067 miljoni eiro (pieaugums par 50,9%).

SIA “Veselības Centrs 4” koncerns pērn iegādājies jaunas medicīnas tehnoloģijas un iekārtas, lai attīstītu sniegtos medicīnas pakalpojumus. Uzņēmums iegādājies arī vairākus nekustamos īpašumus, tostarp ēku Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 117, lai mazinātu atkarību no nomas tirgus un nākotnē izveidotu jaunus medicīniskos centrus. Uzņēmums pērn turpināja attīstīt arī medicīnas tūrismu, ārvalstu pacientu skaitu palielinot par 20%.

Koncerns nākotnē plāno attīstīt medicīnisko pakalpojumu eksportu, paplašinot darbu ārvalstu tirgos un lielāku vērību pievēršot estētiskās medicīnas un skaistumkopšanas pakalpojumiem. Tāpat plānots paplašināt profesionālā medicīnas un skaistumkopšanas aprīkojuma tirdzniecību.

SIA “Veselības Centrs 4” plāno arī veicināt sinerģiju starp koncernā ietilpstošajiem uzņēmumiem, koncentrējot grupas dažādos uzņēmumus un filiāles grupai piederošajās telpās, kas ļaus optimizēt izdevumus un mazināt infrastruktūras fragmentāciju.

Sīkākai uzziņai SIA “Veselības Centrs 4” mātes uzņēmuma un konsolidētais 2016.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Veselības Centrs 4” dibināts 1994.gadā, uzņēmums un tā meitas sabiedrības nodarbojas ar medicīnas, rehabilitācijas un skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanu, kā arī profesionālu medicīnas un skaistumkopšanas aprīkojuma tirdzniecību.

2015.gadā SIA “Veselības Centrs 4” koncerna apgrozījums bija 19,693 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,375 miljoni eiro.