Izmaiņas “Jaunpagasts Plus” valdē

10.08.2017 08:05:00

Bioetanola ražotāja SIA “Jaunpagasts Plus” valdē trešdien, 9.augustā, reģistrētas izmaiņas - par valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais valdes loceklis Egils Dzerelis, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

No valdes locekļa pienākumu veikšanas atbrīvots Mihails Kuzmičs un viņa vietā valdē iecelta Iveta Kuikulīte. Valdē turpina darboties arī Valdis Vertuls.

Katram no valdes locekļiem ir tiesības pārstāvēt SIA “Jaunpagasts Plus” kopā ar vēl vienu valdes locekli.

SIA “Jaunpagasts Plus” dibināts 1997.gadā, uzņēmuma pamatdarbības veids ir bioetanola un tā blakus produkta - spirta un alkoholisko dzērienu ražošana, taču pagājušā gada augustā uzņēmums pārtraucis alkoholisko dzērienu ražošanu.

Uzņēmuma 2016.gada pārskats liecina, ka tā zaudējumi bija lielāki par ieņēmumiem. SIA “Jaunpagasts Plus” apgrozījums pērn bija 5,072 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma zaudējumi sasniedza 6,656 miljonus eiro, liecina “Lursoft” izziņa. Šī gada 7.jūlijā uzņēmumam bijis Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds 405 tūkstošu eiro apjomā.

Uzņēmuma gada pārskatā norādīts, ka vairāk nekā 5 miljonu eiro zaudējumus radīja ilgtermiņa aktīvu vērtības samazinājums, savukārt bruto zaudējumi 1,4 miljonu eiro apjomā ir izskaidrojami ar ražotnes dīkstāvi sešus mēnešus. Sīkākai uzziņai uzņēmuma 2016.gada pārskats pieejams “Lursoft”.

Finansiālo problēmu dēļ pērn augustā SIA “Jaunpagasts Plus” sagatavoja ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, kurā ietvertie pasākumi attiecību noregulēšanai ar lielākajiem kreditoriem veicami līdz 2019.gada augustam. 

SIA “Jaunpagasts Plus” pamatkapitāls ir 4 268 580 eiro un bioetanola ražotāja vienīgais īpašnieks ir SIA “BioAkcept”, kuras pastarpinātie īpašnieki ir AS “MCD” un Donāts Vaitaitis.