Ar portāla “ss.lv” līdzīpašnieku saistītiem uzņēmumiem piemēro nodrošinājumus

16.08.2017 12:37:00

Otrdien, 15.augustā, reģistrēti jauni nodrošinājumi pieciem uzņēmumiem, kuros viens no dalībniekiem ir sludinājumu portāla “ss.lv” līdzīpašnieks Juris Līnis pēc tam, kad divas nedēļas atpakaļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieprasīja bloķēt portālu “ss.lv” un apturēja ar to saistītā uzņēmuma SIA “Internet” darbību, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

“Lursoft” informācija, liecina, ka piemēroti aizliegumi atsavināt kapitāla daļas, mainīt kapitāldaļu nominālvērtību un veikt darbības, kas samazina Jurim Līnim piederošo daļu vērtību, kā arī aizliegums reģistrēt komercķīlas uzņēmumiem SIA “Internet” un SIA “SS”, kuri saistīti ar sludinājumu portāla “ss.lv” darbību, kā arī uzņēmumiem SIA “Multisistēma Rīga”, SIA “Enio” un SIA “Octa”.

Jurim Līnim pieder 50% kapitāla daļu uzņēmumos SIA “Internet”, SIA “SS”, SIA “Octa” un SIA “Multisistēma Rīga” un 10% kapitāldaļu uzņēmumā SIA “Enio”.

Viens no pamatdarbības veidiem SIA “Internet”, SIA “SS” un SIA “Enio” ir interneta portālu darbība. Savukārt SIA “Multisistēma Rīga” nodarbojas ar datoru un programmatūras mazumtirdzniecību, bet SIA “Octa” izīrē un pārvalda nekustamo īpašumu. Šo uzņēmumu kopējais apgrozījums 2016.gadā bija 8,447 miljoni eiro.

SIA “Internet” šis ir otrais aktuālais nodrošinājums, jo iepriekš 4.augustā uzņēmumam jau piemērots aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai. Pārējiem uzņēmumiem šis ir pirmais piemērotais nodrošinājums.

VID šī gada 1.augustā nolēma apturēt sludinājuma portāla “ss.lv” pārvaldītāja SIA “Internet” darbību, jo uzņēmums atteicās sniegt informāciju par nereģistrētiem autotirgotājiem, kas izmantoja portālu. Pagājušajā nedēļā SIA “Internet” nolēma meklēt risinājumu strīdā ar VID, piesaistot zvērinātu advokātu biroju “PwC Legal” kā mediācijas partneri.

Lai apturētu portāla “ss.lv” darbību VID lūdza atslēgt domēnu “ss.lv”, kā arī 23 citus domēnus, kas saistīti ar sludinājumu portāla īpašniekiem, tostarp “multisistema.lv”, “octa.lv” un “internet.lv”. Pēc Latvijas domēnu atslēgšanas, sludinājumu portāls gan turpina darbību ar domēnu “ss.com”.