Reģistrē izmaiņas “Latvijas Radio” valdē

17.08.2017 09:10:00

Uzņēmumu reģistrā otrdien, 15.augustā reģistrētas izmaiņas valsts SIA “Latvijas Radio” valdē, ieceļot tajā uz laiku medija finanšu direktoru Juri Gavaru, kuram ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopīgi ar visiem valdes locekļiem, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Attiecīgi līdzšinējai valdes locekle Sigitai Roķei pārstāvības tiesību apjoms mainīts no tiesībām pārstāvēt komercsabiedrību atsevišķi uz tiesībām pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar visiem valdes locekļiem. Sigitai Roķei arī izdota prokūra ar tiesībām pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi.

Sigita Roķe bija vienīgā SIA “Latvijas Radio” valdes locekle no šī gada marta, kad no valdes tika atbrīvots valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš un valdes loceklis Uldis Lavrinovičs. Radio uzraugošā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome gan nolēmusi atjaunot SIA “Latvijas Radio” valdi trīs locekļu sastāvā un izsludinājusi konkursu uz SIA “Latvijas Radio” valdes locekļu amatiem. Lai stiprinātu radio valdes kapacitāti ikdienas darbā, līdz izsludinātā konkursa noslēgumam par valdes locekli iecelts Juris Gavars.

Valsts SIA “Latvijas Radio” ir nacionāla mēroga radiouzņēmums, kas nodrošina piecas pamatprogrammas un vairākas mākslinieciskās struktūrvienības.

2016.gadā SIA “Latvijas Radio” apgrozījums bija 8,593 miljoni eiro, taču tas strādāja ar zaudējumiem 120 tūkstošu eiro apjomā. Sabiedriskais radio nodarbināja 279 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā nomaksāja 2,394 miljonus eiro.