“Saint-Gobain Celtniecības Produkti” pērn palielināja peļņu

22.08.2017 08:52:00

Būvmateriālu vairumtirgotājs SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” pagājušajā gadā strādāja ar neto apgrozījumu 9,737 miljonu eiro apjomā, kas bija par 4,6% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem gandrīz dubultojās un bija 352 tūkstoši eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Uzņēmums 2016.gada finanšu pārskatā norāda, ka apgrozījuma samazinājums galvenokārt saistīts ar tirgus situāciju. SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” pagājušajā gadā gandrīz visus ieņēmumus guvis Latvijā; kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā pārdotas preces nepilnu 38 tūkstošu eiro apjomā.

SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” nodarbināto skaits pērn nemainījās un uzņēmumā strādāja 26 darbinieki. Uzņēmums nodokļu maksājumos kopumā pērn samaksāja 2,076 miljonus eiro.

Pagājušā gada beigās SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” īstermiņa saistības, kurās iekļauta arī no mātes uzņēmuma saņemtā kredītlīnija, pārsniedza uzņēmuma apgrozāmos līdzekļus par 1,874 miljoniem eiro.

Uzņēmuma mātes sabiedrība izsniegusi vēstuli, norādot, ka atbalstīs SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” un neprasīs atmaksāt aizņēmumu tuvākā gada laikā, tādēļ vairumtirgotāja vadība prognozē, ka tai nebūs likviditātes problēmas un tā spēs norēķināties ar pārējiem kreditoriem noteiktajos termiņos.

Šogad SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” plāno sasniegt lielāku apgrozījumu nekā 2016.gadā, balstoties uz Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apguvi un būvniecības nozares apjomu pieauguma prognozēm.

Sīkākai uzziņai SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” 2016.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” dibināta 1997.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 29 295 594 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Francijā reģistrētā kompānija “Saint-Gobain Produits Pour La Construction S.A.S.”.

2015.gadā SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti” apgrozījums bija 10,204 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 188 tūkstoši eiro.