Atceļ ar portāla “ss.lv” līdzīpašnieku saistītiem uzņēmumiem piemērotos nodrošinājumus

23.08.2017 06:48:00

Pirmdien, 21.augustā, atcelti pagājušajā nedēļā piemērotie nodrošinājumi pieciem uzņēmumiem, kuros viens no dalībniekiem ir sludinājumu portāla “ss.lv” līdzīpašnieks Juris Līnis, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

“Lursoft” izziņa liecina, ka atcelti iepriekš 15.augustā reģistrētie nodrošinājumi ar sludinājumu portāla “ss.lv” darbību saistītajiem SIA “Internet” un SIA “SS”, kā arī uzņēmumiem SIA “Multisistēma Rīga”SIA “Enio” un SIA “Octa”.  

Šiem pieciem uzņēmumiem bija piemēroti aizliegumi atsavināt kapitāla daļas, mainīt kapitāldaļu nominālvērtību un veikt darbības, kas samazina Jurim Līnim piederošo daļu vērtību, kā arī aizliegums reģistrēt komercķīlas. Juris Līnis iepriekš sacīja, ka šie nodrošinājumi piemēroti tādēļ, ka Valsts valodas centrs uzlicis soda naudu 70 eiro apmērā.

Portāls “ss.lv” un tā īpašnieki pēdējā mēneša laikā nonākuši sabiedrības uzmanības lokā, jo Valsts ieņēmumu dienests (VID) šī gada 1.augustā pieprasīja bloķēt portālu “ss.lv” un apturēja ar to saistītā uzņēmuma SIA “Internet” darbību. VID šādi rīkojās, jo uzņēmums atteicās sniegt informāciju par nereģistrētiem autotirgotājiem, kuri izmanto portālu "ss.lv" sludinājumu izvietošanai.

Lai apturētu portāla “ss.lv” darbību VID lūdza atslēgt domēnu “ss.lv”, kā arī 23 citus domēnus, kas saistīti ar sludinājumu portāla īpašniekiem, tostarp “multisistema.lv”, “octa.lv” un “internet.lv”. Pēc Latvijas domēnu atslēgšanas, sludinājumu portāls gan turpina darbību ar domēnu “ss.com”.

Jurim Līnim pieder 50% kapitāla daļu uzņēmumos SIA “Internet”, SIA “SS”, SIA “Octa” un SIA “Multisistēma Rīga” un 10% kapitāldaļu uzņēmumā SIA “Enio”.