“Madara Cosmetics” trīs reizes palielina pamatkapitālu, reģistrē izmaiņas vadībā

25.08.2017 05:21:00

Kosmētikas ražotājs AS “Madara Cosmetics” ceturtdien, 24.augustā, reģistrējis vairākas izmaiņas vadībā, kā arī palielinājis uzņēmuma pamatkapitālu, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

AS “Madara Cosmetics” parakstītais un apmaksātais pamatkapitāls palielināts par 214 820 eiro - līdz 321 480 eiro. Iepriekš uzņēmuma pamatkapitāls bija 106 660 eiro.

Veiktas izmaiņas arī uzņēmuma vadībā. Līdzšinējā valdes locekle Solvita Kurtiša atbrīvota no valdes un iecelta par uzņēmuma padomes locekli. Savukārt padomes locekle Paula Tisenkopfa atcelta no padomes, bet iecelta AS “Madara Cosmetics” valdē.

Tādējādi uzņēmuma valdē šobrīd darbojas Lote Tisenkopfa-Iltnere, kura ir kosmētikas ražotāja valdes priekšsēdētāja, un valdes locekļi Uldis Iltners un Paula Tisenkopfa.

Bez Solvitas Kurtišas uzņēmuma padomē ceturtdien ieceltas vēl divas jaunas locekles - Anna Andersone un Anna Ramata-Stunda. Padomē turpina darboties Zane Tamane, kura līdz ar līdzšinējās padomes priekšsēdetājas Paula Tisenkopfas rotāciju uz valdi ir kļuvusi par padomes priekšsēdētāju, un Liene Drāzniece, kura ir AS “Madara Cosmetics” padomes priekšsēdētāja vietniece.

AS “Madara Cosmetics” dibināta 2006.gadā un tās pamatdarbība ir kopjošās kosmētikas ražošana zīmoliem “Madara” un “Mossa”. Pagājušajā gadā uzņēmums palielināja apgrozījumu par 42%, salīdzinot ar 2015.gadu, līdz 5,545 miljoniem eiro, bet uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem kāpusi vēl straujāk - tā pieaugusi par 62% un bija 792 tūkstoši eiro.

2017.gada otrajā pusē AS “Madara Cosmetics” plāno uzsākt akciju kotāciju Nasdaq Rīga fondu biržā.