Atjauno ar portāla “ss.lv” saistītā uzņēmuma “Internet” saimniecisko darbību

31.08.2017 06:30:00

Trešdien, 30.augustā, Uzņēmumu reģistrā ierakstītas izmaiņas, saskaņā ar kurām atjaunota ar sludinājumu portāla “ss.lv” darbību saistītā uzņēmuma SIA “Internet” saimnieciskā darbība un atcelts aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Šīs izmaiņas reģistrētas, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienests (VID) 23.augustā pieņemto lēmumu atjaunot SIA “Internet” saimniecisko darbību un atcelt iepriekš piemēroto liegumu.

Vēstulē Uzņēmumu reģistram VID norāda, ka lēmumu par SIA “Internet” saimnieciskās darbības atjaunošanu pieņēmis, pamatojotes uz likuma par nodokļiem un nodevām pantu, kas nosaka, ja nodokļu maksātājs ir novērsis visus lēmumā par saimnieciskās darbības apturēšanu minētos pārkāpumus un par to paziņojis, VID pēc pārbaudes veikšanas vienas darbdienas laikā atjauno nodokļu maksātāja saimniecisko darbību.

VID šī gada 1.augustā pieprasīja bloķēt portālu “ss.lv” un apturēja ar to saistītā uzņēmuma SIA “Internet” darbību, jo uzņēmums atteicās sniegt informāciju par nereģistrētiem autotirgotājiem, kuri izmantoja portālu “ss.lv”.

Lai apturētu portāla “ss.lv” darbību VID lūdza atslēgt domēnu “ss.lv”, kā arī 23 citus domēnus, kas saistīti ar sludinājumu portāla īpašniekiem, tostarp “multisistema.lv”, “octa.lv” un “internet.lv”. Pēc Latvijas domēnu atslēgšanas, sludinājumu portāls gan turpināja darbību ar domēnu “ss.com”.

SIA “Internet” dibināts 1998.gadā, tā pamatkapitāls ir 71 144 eiro un 50% daļu īpašnieks ir Juris Līnis, bet pa 25% daļu katram pieder Andrejam Kivackim un Sergejam Kivackim. 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,26 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 228 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodokļos Latvijas valsts budžetā pērn nomaksāja 230 tūkstošus eiro.