“Beksagro” reģistrē jaunu komercķīlu

13.10.2017 11:09:00

Kviešu un rapšu audzētājs SIA “Beksagro” reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir divi miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Uzņēmums par labu AS “Luminor Bank” ieķīlājis visas sava meitas uzņēmuma SIA “Lettau” pamatkapitāla daļas. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no starp uzņēmumu un banku noslēgtā kredīta un ķīlas līgumiem.

Komercķīla reģistrēta ceturtdien, 12.oktobrī.

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Beksagro” šobrīd ir sešas aktuālas komercķīlas.

SIA “Beksagro” nodarbojas ar lauksaimniecību; tas apstrādā gandrīz 800 hektārus zemes, audzējot galvenokārt kviešus un rapsi, kā arī papildus kultūru - pupas. Šogad uzņēmums plāno investīcijas lauksaimniecības infrastruktūrā un jaunu lauksaimniecībā izmantojamās zemes platību iegādi, sacīts tā 2016.gada finanšu pārskatā, kas pieejams “Lursoft”.

SIA “Beksagro” dibināts 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 2845 eiro un tā īpašnieki ir četri Autrijas pilsoņi. Lielākais īpašnieks ar 51% daļu ir Martin Back, 23% daļu pieder Michael Mayringer, 18% daļu pieder Klaus Martin Oberlehner, bet 8% daļu īpašnieks ir Richard Germann.

2016.gadā SIA “Beksagro” apgrozījums bija 941 tūkstotis eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 192 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 10 darbiniekus.