“Grandeg” zaudējumi pērn pieauguši divarpus reizes

24.10.2017 09:50:00

Granulu apkures katlu ražotājs SIA “Grandeg” 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 1,098 miljonu eiro apmērā, kas bija par 19% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauguši divarpus reizes un pērn bija 360 tūkstoši eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

SIA "Grandeg" zaudējumi pērn pieauguši apgrozījuma samazinājuma dēļ, bet apgrozījums pērn bija mazāks, jo netika realizēti lielas jaudas apkures katlu un katlumāju projekti, sacīts uzņēmuma 2016.gada finanšu pārskatā.

Tā kā pērn savlaicīgi netika atvērtas Eiropas Savienības fondu programmas, tas būtiski ietekmēja gan apkures katlu ražošanu, gan būvniecības projektu realizāciju.

Nākotnē SIA “Grandeg” gan raugās pozitīvi, jo šogad ir pieejams Eiropas Savienības fondu finansējums dažādām programmām, kā rezultātā SIA “Grandeg” ir vērojama gana liela aktivitāte un interese no sadarbības partneru puses par lielu projektu realizāciju.

SIA “Grandeg” 2016.gadā uzsācis jauna granulu degļa ražošanu un tirdzniecību, kas savukārt paver plašākas iespējas gan esošajos, gan potenciālajos granulu apkures iekārtu realizēšanas tirgos.

Uzņēmums aktīvi strādā pie dīleru tīkla izveides, lai paplašinātu tirdzniecību gan Latvijas reģionos, gan Igaunijā un Lietuvā. SIA “Grandeg” paredz eksporta pieaugumu, jo šogad aktualizējusies arī Krievijā esošo sadarbības partneru interese par Latvijā ražotajiem granulu apkures katliem, interesi izrādījuši partneri no Kazahstānas, Baltkrievijas un Uzbekistānas.

Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja 31 darbinieku un nodokļos valsts budžetā samaksāja 240 tūkstošus eiro.

Sīkākai uzziņai SIA “Grandeg” 2016.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Grandeg” dibināts 2008.gadā ar mērķi projektēt un ražot granulu apkures katlus, automātiskos degļus, kā arī projektēt un ražot konteinertipa katlu mājas.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 81 632 eiro, tā lielākais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais uzņēmums “OU Elbrus International” ar 51% daļu, 40% daļu īpašnieks ir uzņēmuma vienīgais valdes loceklis Andris Lubiņš, bet 9% daļu īpašnieks ir Raivo Pede.

2015.gadā SIA “Grandeg” apgrozījums bija 1,356 miljoni eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 138 tūkstoši eiro.