Aptieku tīkla "Benu" īpašnieks pērn palielināja apgrozījumu par 7%

27.10.2017 08:22:00

Aptieku tīkla “Benu” īpašnieks SIA “BENU Aptieka Latvija” pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.februāra līdz 2017.gada 31.janvārim, strādāja ar apgrozījumu 41,909 miljonu eiro apmērā, kas bija par 7,2% vairāk nekā gadu iepriekš, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem pērn bija 1,110 miljoni eiro, kas bija par 14,1% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā.

Uzņēmums gada pārskatā norāda, ka apgrozījumu izdevies palielināt, pilnveidojot operatīvo darbību. SIA “BENU Aptieka Latvija” darbību pozitīvi ietekmējuši arī tādi faktori kā produktu kategoriju vadība, klientu farmaceitiskās aprūpes līmeņa uzlabošana, dažādu klientus izglītojošu projektu īstenošana, iekšējo procesu efektivizācija, kā arī vienas aptiekas pievienošana “Benu” aptieku tīklam.

Pērn arī turpināts aptieku interjera uzlabošanas process, veidojot klientiem patīkamu un ērtu vidi un papildinot aptiekas ar konsultāciju kabinetiem.

SIA “BENU Aptieka Latvija” galvenais nākotnes uzdevums ir saglabāt “Benu” aptieku klientu plūsmu. To uzņēmums iecerējis nodrošināt, sniedzot augstu farmaceitiskās aprūpes līmeni, nodrošinot visu medikamentu pieejamību un regulāru farmaceitu tālāk izglītošanu. Uzņēmums arī vēlas samazināt izmaksas optimizējot procesus un attīstot jaunus tehnoloģiskā atbalsta risinājumus, kā arī turpināt paplašināt aptieku tīklu.

SIA “BENU Aptieka Latvija” pagājušajā finanšu gadā nodarbināja 392 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 3,490 miljonus eiro.

Sīkāka uzziņai SIA “BENU Aptieka Latvija” pagājušā finanšu gada pārskats pieejams “Lursoft”

SIA “BENU Aptieka Latvija” dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 333 410 eiro un 100% tā kapitāla daļas pieder SIA “PHOENIX Baltics Holding”, kas savukārt pieder Vācijas uzņēmumam “PHOENIX International Beteiligungs GmbH”.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.februāra līdz 2016.gada 31.janvārim, SIA “BENU Aptieka Latvija” apgrozījums bija 39,081 miljons eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,291 miljons eiro.