“First Data Latvia” mainās īpašnieki, nosaukums un vadība

27.10.2017 08:59:00

Tā kā Francijas maksājumu kompānija “Worldline” pabeigusi darījumu ar kompāniju “First Data Corporation” par tās maksājumu karšu darījumu apstrādes biznesa iegādi Baltijas valstīs, mainījies nosaukums, īpašnieki un vadība Latvijā reģistrētajai SIA “First Data Latvia”.

“Lursoft” Klientu Portfelis ziņo, ka Latvijas kompānijas firma mainīta no SIA “First Data Latvia” uz SIA “Worldline Latvia” un par tās vienīgo īpašnieci kļuvusi Luksemburgā reģistrētā kompānija “Worldline Luxembourg S.A.”.

Līdz šim visas 125 uzņēmuma pamatkapitāla daļas piederēja Kanādas kompānijai “First Data Canada LTD”.

Līdz ar īpašnieku maiņu mainīta arī SIA “Worldline Latvia” valde. Atbrīvots līdzšinējais valdes priekšsēdētājs James Stephen Foster un valdes loceklis Damian Przemyslaw Zaplata. Viņu vietā par SIA “Worldline Latvia” jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Francijas pilsonis Christophe Michel Winoc Valere Duquenne, kā arī valdē par locekli iecelta Sandrine Valerie Hydulphe vve Ruibal Tellechea.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas ceturtdien, 26.oktobrī.

SIA “Worldline Latvia” dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatdarbība ir maksājumu karšu darījumu apstrāde un to papildinošās darbības - karšu personalizācija un to pieņemšanas tīkla attīstība un uzturēšana. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 284 500 eiro. 2016.gadā SIA “Worldline Latvia” apgrozījums bija 12,975 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 1,354 miljoni eiro.