“Worldline Latvia” ieceļ jaunu valdi

01.11.2017 08:15:00

Maksājumu karšu darījumu apstrādes kompānijai SIA “Worldline Latvia”, kas iepriekš bija pazīstama kā SIA “First Data Latvia”, nedēļu pēc īpašnieku, nosaukuma un vadības maiņas iecelta jauna valde, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Tā kā Francijas maksājumu kompānija “Worldline” pabeidza darījumu ar kompāniju “First Data Corporation” par tās maksājumu karšu darījumu apstrādes biznesa iegādi Baltijas valstīs, pagājušajā nedēļā attiecīgas izmaiņas tika reģistrētas Latvijas uzņēmumā.

Otrdien, 31.oktobrī, reģistrētas jaunas izmaiņas uzņēmuma vadībā. No valdes atcelti 26.oktobrī par SIA “Worldline Latvia” jauno valdes priekšsēdētāju ieceltais Francijas pilsonis Christophe Michel Winoc Valere Duquenne un valdes locekle Sandrine Valerie Hydulphe vve Ruibal Tellechea.

Viņu vietā par SIA “Wordline Latvia” valdes priekšsēdētāju apstiprināts Vācijas pilsonis Michael Bernd Steinbach, bet par valdes locekli iecelta uzņēmuma ilggadējā izpilddirektore Zanda Brīvule-Jansone.

Abiem jaunieceltajiem valdes locekļiem ir tiesības pārstāvēt SIA “Wordline Latvia” kopīgi ar visiem valdes locekļiem.

“Lursoft” Klientu Portfelis jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā SIA “First Data Latvia” firma mainīta uz SIA “Worldline Latvia” un par uzņēmuma vienīgo īpašnieci kļuvusi Luksemburgā reģistrētā kompānija “Worldline Luxembourg S.A.”. Līdz šim visas 125 uzņēmuma pamatkapitāla daļas piederēja Kanādas kompānijai “First Data Canada LTD”.

 

SIA “Worldline Latvia” dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatdarbība ir maksājumu karšu darījumu apstrāde un to papildinošās darbības - karšu personalizācija un to pieņemšanas tīkla attīstība un uzturēšana. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 284 500 eiro.

2016.gadā SIA “Worldline Latvia” apgrozījums bija 12,975 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 1,354 miljoni eiro.