Reģistrē izmaiņas “Sadales tīkls” vadībā

03.11.2017 05:59:00

Pēc Latvijas energokompānijas AS “Latvenergo” meitas uzņēmuma AS “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētāja Anda Pinkuļa atkāpšanās no amata, ceturtdien. 2.novembrī attiecīgās izmaiņas ierakstītas komercreģistrā, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Par jauno valdes priekšsēdētāju apstiprināta līdzšinējā valdes locekle Baiba Priedīte, kura šos amata pienākumus veiks līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam.

AS “Sadales tīkls” valdē turpina darboties valdes locekļi Raimonds Skrebs un Inga Āboliņa.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Pinkulis AS “Sadales tīkls” valdē darbojies kopš uzņēmuma dibināšanas 2006.gadā, savukārt kopš 2010.gada viņš bija AS “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs. Baiba Priedīte uzņēmuma valdē strādā kopš 2016.gada jūnija.

AS “Sadales tīkls” nosaukums pēdējās nedēļās plaši izskanējis medijos pēc tam, kad Ekonomikas ministrija konstatēja, ka tā ir maldināta par vairāku koģenerācijas elektrostaciju nodošanu ekspluatācijā, kas ļauj šīm elektrostacijām ražot elektroenerģiju obligātajā iepirkumā. Ministrija notikušajā vainoja AS “Sadales tīkls” un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens aicināja vērtēt uzņēmuma jau bijušā valdes priekšsēdētāja Anda Pinkuļa atbilstību amatam. Pirms tam no amata atkāpās AS “Sadales tīkls” valdes loceklis Rolands Lūsveris.

AS “Sadales tīkls” ir sadales sistēmas operators Latvijā, un tā darbība aptver 99% no Latvijas teritorijas, nodrošinot klientiem elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu.

AS “Sadales tīkls” reģistrēts 2006.gadā. Tā pamatkapitāls ir 627 656 063 eiro un vienīgais īpašnieks AS “Latvenergo”. 2016.gadā AS “Sadales tīkls” apgrozījums bija 315,697 miljoni eiro un uzņēmums peļņa pēc nodokļiem bija 2464 eiro.