“Rīgas Juridiskā augstskolas” apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājās

03.11.2017 06:33:00

SIA “Rīgas Juridiskā augstskola” apgrozījums pagājušajā finanšu gadā no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam samazinājies par 12,5%, salīdzinot ar gadu iepriekš, un bija 2,225 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Turklāt augstskola strādājusi ar zaudējumiem 47 tūkstošu eiro apmērā, pretēji peļņai gadu iepriekš.

SIA “Rīgas Juridiskā augstskola” ienākumus veidoja finansējums no mācību maksas, no tālākizglītības kursiem un sadarbības projektiem, kā arī ienākumi no telpu iznomāšanas ēkā Alberta ielā 13, kas ir Rīgas Juridiskās augstskolas īpašums.

Gan ieņēmumi no bakalauru studiju programmas mācību maksas, gan maģistrantūras mācību maksas pērn samazinājās salīdzinājumā ar gadu iepriekš, attiecīgi par 6,1 un 6,5%, bet visbūtiskāk pērn samazinājās projektu ieņēmumi, kas saruka par 31,6%. Savukārt ieņēmumi no telpu nomas pieauga par 4,7%, liecina SIA "Rīgas Juridiskā augstskola" iesniegtais finanšu pārskats.

Pagājušajā akadēmiskajā gadā Rīgas Juridiskā augstskola uzņēma studentus divās bakalaura, sešās maģistra un vienā profesionālajā maģistra studiju programmā. Kopā šajā akadēmiskajā gadā augstskolā studēja 382 studenti no 28 valstīm. Savukārt augstskola nodarbināja 37 darbiniekus, kas bija par diviem mazāk nekā gadu iepriekš.

Lai paaugstinātu Rīgas Juridiskās augstskolas darba efektivitāti, nākamajā pārskata periodā plānots optimizēt administrācijas darbu, uzlabot kvalitātes pārvaldības sistēmu, īpašu uzmanību pievēršot augstskolas akadēmiskā personāla noslodzes plānošanai un uzraudzībai.

Sīkākai uzziņai SIA “Rīgas Juridiskā augstskola” pagājušā finanšu gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Rīgas Juridiskā augstskola” dibināta 1998.gadā, un tā ir privāta juridiskā augstskola, ko izveidoja Zviedrijas un Latvijas valdības kopīgi ar Sorosa fondu.

Augstskolas pamatkapitāls ir 3 449 894 eiro, un tās lielākais dalībnieks ar 76% kapitāla daļu ir Latvijas Universitāte, bet pārējie 24% kapitāldaļu pieder nodibinājumam “Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS”.

SIA “Rīgas Juridiskā augstskola” iepriekšējā pārskata gadā no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam strādāja ar apgrozījumu 2,542 miljonu eiro apjomā un tās peļņa pēc nodokļiem bija 20 tūkstoši eiro. Augstskola nodarbināja 39 darbiniekus.