“Mūkusalas Māja” pamatkapitālu plāno samazināt par 1,4 miljoniem eiro

06.11.2017 07:42:00

Holdingkompānija AS “Žurnāli un Diena” plāno samazināt sava meitas uzņēmuma, nekustamā īpašuma apsaimniekotāja SIA “Mūkusalas Māja” pamatkapitālu par 1,4 miljoniem eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

AS “Žurnāli un Diena” vēlas samazināt SIA “Mūkusalas Māja” pamatkapitālu, lai uzlabotu uzņēmuma pašu kapitāla atdeves (ROE) rādītāju.

Šobrīd SIA “Mūkusalas Māja” pamatkapitāls ir 1 420 000 eiro, bet pēc samazināšanas tas būs 20 000 eiro. Pamatkapitālu plānots samazināt, dzēšot daļas.

Paziņojums par pamatkapitāla samazināšanu pievienots SIA “Mūkusalas Māja” reģistrācijas lietai 3.novembrī.

SIA “Mūkusalas Māja” dibināts 2006.gadā, un tā pamatdarbības veids ir uzņēmumam piederošā nekustamā īpašuma iznomāšana, apsaimniekošana un attīstīšana.

2016.gadā SIA "Mūkusalas Māja" apgrozījums bija 1,774 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 172 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja divus darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 290 tūkstošus eiro.

AS “Žurnāli un Diena” apvieno vairākus uzņēmumus, kuri iepriekš ietilpa laikraksta “Diena” koncernā. AS “Žurnāli un Diena” pilnībā  pieder uzņēmumi SIA “Mūkusalas Māja”, tipogrāfijas pakalpojumu sniedzējs SIA “Poligrāfijas grupa Mūkusala”, grāmatu izdevējs SIA “Dienas Grāmata”, kā arī 98,87% akciju IT pakalpojumu sniedzējā AS “IT un grāmatvedības serviss”, kas iepriekš bija pazīstams kā AS “Diena”. Holdingkompānija ir SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" koncernam piederoša sabiedrība.

2016.gadā AS “Žurnāli un Diena” neguva ienākumus, taču uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 926 tūkstoši eiro.