Būvkompānijai “Merks” pievienots tās meitas uzņēmums “Elniko”

17.11.2017 05:25:00

Būvkompānijai SIA “Merks” pievienots tās meitas uzņēmums SIA “Elniko”, kurš attiecīgi izslēgts no komercreģistra, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

SIA “Elniko” tika nodibināts 2002.gadā; kā uzņēmuma darbības veidi reģistrēti sava nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana, kā arī būvniecības projektu izstrādāšana. Uzņēmums pilnībā piederēja SIA "Merks". “Lursoft” multi atskaite liecina, ka uzņēmumam kopš tā dibināšanas nav bijuši ieņēmumi, tikai izdevumi, un attiecīgi SIA “Elniko” pastāvīgi strādājis ar zaudējumiem.

Reorganizācijas rezultātā, pievienojot SIA “Elniko”, nav mainīts SIA “Merks” pamatkapitāls un kapitāla daļu skaits.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas ceturtdien, 16.novembrī.

SIA “Merks” dibināta 1996.gadā. Tās darbības pamatvirzieni ir būvniecības darbu veikšana un būvniecības projektu vadība, kā arī nekustamā īpašuma projektu attīstīšana. Kompānijas pamatkapitāls ir 21 343 077 eiro un tās 100% kapitāldaļu īpašnieks ir Igaunijas kompānija “Osauhing Merko Investments”.

2016.gadā SIA “Merks” apgrozījums bija 45,144 miljoni eiro, un uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 422 tūkstošu eiro apjomā pretēji peļņai gadu iepriekš. Uzņēmums nodarbināja 83 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā pērn nomaksāja 1,558 miljonus eiro.