“Rīgas piena kombināts” un ar to saistīti uzņēmumi ieķīlā preču zīmes, lietu kopību

27.12.2017 06:44:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Rīgas piena kombināts” un ar to saistīti uzņēmumi, kas ietilpst “Food Union” grupā, pagājušajā nedēļā reģistrējuši deviņas jaunas komercķīlas, kuru nodrošināto prasījumu maksimālā summa ir 300 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

AS “Rīgas piena kombināts” reģistrējis divas komercķīlas, par labu “VTB Bank (Deutschland) AG” ieķīlājot lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi un tās nākamās sastāvdaļas, kā arī 98 preču zīmes, tostarp tā ražoto piena produktu zīmolus “RASA”, “Lakto”, “Limbažu Piens”, “Ekselence”, “Pols”, “Tio” un citus.

Kamēr AS “Rīgas piena kombināts” ir komercķīlas devējs, parādnieki ir vairāki uzņēmumi - SIA “Food Union Management”, SIA “Rīgas Piensaimnieks”, AS “Valmieras piens”, kā arī ārvalstīs reģistrētie “AB Premia KPC”, “Alpin 57 Lux SRL”, “Isbjorn Is Holding AS”, “Den Norske Isbilen AS”, “Isbjorn Is AS”, “Mejerigaarden A/S”, “Hjem-IS Danmark A/S”, “Food Union Holding (CY) Public Company Limited”, “Lougeo Limited”, “PREMIA TALLINNA KULMHOONE AS”.

Vienai no jaunreģistrētajām ķīlām devējs ir AS “Valmieras piens”, un uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu, kā arī 26 uzņēmuma ražoto piena produktu preču zīmes, piemēram, “Valmiera DZERAMAIS JOGURTS”, “Valmiera PIENS”, “Valmiera KEFĪRS” un citas.

Arī uzņēmumi SIA “Rīgas Piensaimnieks” un saldējuma ražotājs “PREMIA TALLINNA KULMHOONE AS” ir reģistrēti kā ķīlas devēji, un tie ir ieķīlājuši tiem piederošo mantu un preču zīmes.

Divām no deviņām reģistrētajām ķīlām kā komercķīlas devējs norādīts “Food Union Holding (CY) Public Company Limited”, bet vēl divu ķīlu devēji ir SIA “Rīgas Piensaimnieks" vienīgais īpašnieks “Velbirol Services Limited” un SIA “Food Union Management”.

Visu ķīlu ņēmējs ir “VTB Bank (Deutschland) AG”.

Komercķīlas reģistrētas 18., 19. un 20.decembrī.

“Food Union” šogad decembra sākumā informēja, ka investēs 11,1 miljonu eiro, lai modernizētu AS “Rīgas piena kombināts” esošo ražošanas indrastruktūru, uzbūvētu jaunu ražošanas cehu un iegādātos jaunas iekārtas, koncentrējot SIA “Rīgas Piensaimnieks” un AS “Rīgas piena kombināts” ražošanu vienuviet Rīgā, AS “Rīgas piena kombināts” teritorijā.

AS “Rīgas piena kombināts” reģistrēts 1991.gadā un tā pamatkapitāls ir 24,6 miljoni eiro. Kompānija pieder Kiprā reģistrētajai kompānijai “Food Union Holding (CY) Limited”.

AS “Rīgas piena kombināts” konsolidētais apgrozījums 2016.gadā bija 83,837 miljoni eiro, bet koncerns strādāj ar zaudējumiem un tie bija 501 tūkstotis eiro. Piena pārstrādes uzņēmuma koncernā ietilpst mātes uzņēmums AS “Rīgas piena kombināts” un tā meitas uzņēmums AS “Valmieras piens”.

Savukārt SIA “Rīgas Piensaimnieks” 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 32,635 miljonu eiro apmērā un tā peļņa pēc nodokļiem bija 564 tūkstoši eiro.