“Recipe Plus” un “Sentor Farm Aptiekas” nodala mārketinga aktivitātes atsevišķā uzņēmumā

02.01.2018 05:50:00

Zāļu lietirgotava AS “Recipe Plus” un aptieku tīkla “Mēness aptieka” īpašniece AS “Sentor Farm Aptiekas” noslēgušas reorganizāciju, nodalot mārketinga aktivitātes atsevišķā uzņēmumā - AS “RPH Marketing Latvia”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Visu trīs uzņēmumu - AS “Recipe Plus”, AS “Sentor Farm Aptiekas” un AS “RPH Marketing Latvia” - vienīgais īpašnieks ir holdingkompānija AS “Repharm”.

Atbilstoši reorganizācijas līgumam, AS “RPH Marketing Latvia” no AS “Recipe Plus” un AS “Sentor Farm Aptiekas” ieguvusi aktīvu un saistību kopumu, kas pieder pie mārketinga aktivitātēm un intelektuālā īpašuma pārvaldīšanas un attīstības funkcijām.

Tāpat AS “RPH Marketing Latvia” pārņēmusi visas tiesības un pienākumus, kas ir saistīti ar nodoto saimnieciskās darbības veidu, tajā skaitā tiesības un pienākumus, kas izriet no līgumiem, kas noslēgti starp AS “Recipe Plus” un AS “Sentor Farm Aptiekas” un trešajām personām.

Pēc reorganizācijas AS “Recipe Plus” un AS “Sentor Farm Aptiekas” turpinās veikt esošo saimniecisko darbību, kas saistīta ar medikamentu vairumtirdzniecību un aptieku tīkla “Mēness aptieka” pārvaldīšanu un medikamentu mazumtirdzniecību.

Uzņēmumu AS “Recipe Plus” un AS “Sentor Farm Aptiekas” reorganizācija ierakstīta komercreģistrā 2017.gada 29.decembrī.

“Lursoft” izziņa liecina, ka AS “RPH Marketing Latvia” dibināta 2017.gada 19.aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 100 000 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Juskovecs ir arī AS “Recipe Plus” un AS “Sentor Farm Aptiekas” valdes priekšsēdētājs.

AS “Recipe Plus” dibināta 1995.gadā, un tā nodarbojas ar Latvijas aptieku, slimnīcu un citu ārstniecības un veselības aprūpes iestāžu regulāru apgādi ar zālēm un medicīnas precēm. Zāļu vairumtirgotāja pamatkapitāls ir 1 640 000 eiro. AS “Recipe Plus” 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 171,287 miljonu eiro apjomā, savukārt tās peļņa pēc nodokļiem bija 12,567 miljoni eiro.

Savukārt AS “Sentor Farm Aptiekas” dibināta 2003.gadā, un tās pamatdarbība ir farmaceitisko izstrādājumu, kā arī medicīnas un ortopēdisko preču mazumtirdzniecība. Uzņēmums ir zīmola “Mēness aptieka” īpašnieks. AS “Sentor Farm Aptiekas” pamatkapitāls ir 199 000 eiro. 2016.gadā zāļu mazumtirgotāja apgrozījums bija 124,114 miljoni eiro, un tā peļņa pēc nodokļiem bija 3,338 miljoni eiro.