Par "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra" valdes locekli ieceļ aktrisi Danu Bjorku

09.01.2018 05:10:00

Pirmdien, 8.janvārī no valsts SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" valdes atbrīvota Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece Baiba Zakevica un viņas vietā par teātra valdes locekli iecelta aktrise Dana Bjorka, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Danu Bjorku par piemērotāko kandidāti teātra vadītāja amatam atzina Kultūras ministrijas nominācijas komisija, kurai bija jāizvēlās jauns teātra vadītājs pēc tam, kad tā ilggadējais vadītājs Eduards Cehovals iesniedza atlūgumu.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Dana Bjorka bez amata SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" valdē ieņem amatus Skatuves Mākslas Producentu fondā un OTZI fondā, kā arī ir valdes locekle viņai piederošajā uzņēmumā SIA “My choice is to be”.

Valsts SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" dibināts 2006.gadā, tā pamatkapitāls ir 32 845 eiro un tā vienīgais akcionārs ir Kultūras ministrija.

2016.gadā teātra apgrozījums bija 1,402 miljoni eiro un tas strādāja ar zaudējumiem 98 tūkstošu eiro apmērā. SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" pērn nodarbināja 156 darbiniekus un valsts budžetā nodokļos samaksāja 746 tūkstošus eiro.