“Conexus Baltic Grid" ieceļ Mārtiņu Godi

17.01.2018 04:51:00

Otrdien, 16.janvārī Latvijas dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" valdē iecelts Mārtiņš Gode, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Viņam ir tiesības pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem. AS “Conexus Baltic Grid" turpina darboties valdes priekšsēdētāja Zane Kotāne un valdes loceklis Gints Freibergs.

Mārtiņš Gode līdz šim bijis telekomunikāciju uzņēmuma SIA “Latvijas Mobilais Telefons” finanšu vadības dienesta direktors.

“Lursoft” izziņa liecina, ka bez amata AS "Conexus Baltic Grid" Mārtiņam Godem pieder 100% daļu uzņēmumā SIA “Melete”, kuram gan 2015.gadā uzsākts likvidācijas process.

AS "Conexus Baltic Grid" izveidots 2017.gada 2.janvārī, nodalot no AS “Latvijas Gāze” dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas infrastruktūru, lai atvērtu dabasgāzes tirgu Latvijā.

AS “Augstsprieguma tīkls” pieder 34,36% AS “Conexus Baltic Grid” akciju,  34,10% akciju īpašnieks ir Krievijas gāzes uzņēmums “Gazprom”, bet 29,06% akciju pieder fondam “Marguerita Gas I..S.a.r.l.”, kas ir izveidots ar sešu vadošo Eiropas finanšu institūciju un Eiropas Komisijas atbalstu kapitālieguldījumiem infrastruktūrā. Pārējie 2,48% akciju pieder neidentificētiem uzrādītājiem.