“A.C.B.” pievienos sev trīs meitas uzņēmumus

31.01.2018 11:49:00

Ceļu būves uzņēmums AS “A.C.B.” plāno īstenot reorganizāciju, kuras ietvaros sev pievienos trīs meitas uzņēmumus - SIA “Ceļdaris”, SIA “Bitumen Logistic” un SIA “Mobil Asfalts”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Ceļdaris” nodarbojas ar autoceļu, ielu un laukumu būvniecību un uzturēšanu. SIA “Mobil Asfalts” nodarbojas ar asfaltbetona mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību, kā arī tehnoloģisko iekārtu nomu, savukārt SIA “Bitumen Logistic” pamatdarbības virziens ir bitumena glabāšana un termināla apkalpošana. Visu trīs uzņēmumu 100% kapitāla daļu īpašnieks ir AS “A.C.B.”.

Plānots, ka pēc reorganizācijas visas SIA “Ceļdaris”, SIA “Bitumen Logistic” un SIA “Mobil Asfalts” tiesības, saistības naudas līdzekļi, kustamā un nekustamā manta, kā arī citi saimnieciskie labumi pāries AS “A.C.B.”.

AS “A.C.B.” saglabās savu nosaukumu un statūtus esošajā redakcijā, kā arī tās pamatkapitāls paliks nemainīgs un valde turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā, liecina reorganizācijas līguma projekts. Savukārt pievienojamās sabiedrības pēc pievienošanas beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Lēmums par reorganizāciju pieņemts šī gada 29.janvārī. Kreditori savas prasības var pieteikt viena mēneša laikā no 30.janvāra, kad paziņojums par uzņēmumu reorganizāciju publicēts oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

AS “A.C.B.” dibināta 1992.gadā. Uzņēmums ir vienīgais vai viens no dalībniekiem deviņos uzņēmumos, kā arī tas ir dalībnieks piecās pilnsabiedrībās, kuru galvenie darbības virzieni ir ceļu un tiltu būvniecība, rekonstrukcija un būvniecības izejmateriālu ražošana. 

2016.gadā AS “A.C.B.” apgrozījums bija 34,146 miljoni eiro, bet uzņēmums strādāja ar zaudējumiem, kas sasniedza 2,406 miljonus eiro.

SIA “Ceļdaris” dibināts 1991.gadā. Tā apgrozījums 2016.gdaā bija 2,690 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 108 tūkstoši eiro.

SIA “Bitumen Logistic” dibināts 2013.gadā. Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 1395 eiro, bet tā zaudējumi bija 18 tūkstoši eiro.

Savukārt SIA “Mobil Asfalts” dibināts 1994.gadā, tā apgrozījums 2016.gadā bija 4,924 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 45 tūkstoši eiro.