Vairumtirgotāja “Nord-Exim” apgrozījums un peļņa pērn samazinājās

01.02.2018 06:00:00

Vairumtirgotājs SIA “Nord-Exim” pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās 2017.gada 30.novembrī, strādāja ar apgrozījumu 4,308 miljonu eiro apjomā, un uzņēmuma peļņa bija 54 tūkstoši eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Salīdzinot ar iepriekšējo uzņēmuma finanšu gadu, kas noslēdzās 2016.gada 30.novembrī, uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 12,2%, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa sarukusi gandrīz divarpus reizes.

Lai gan uzņēmuma finanšu rādītāji samazinājušies, SIA “Nord-Exim” pagājušo pārskata gadu novērtē kā sekmīgu attīstības gadu. Vairumtirgotājs turpinājis iepriekšējos gados uzsāktos kompānijas darbības virzienus un plānveidīgi strādāja, lai sasniegtu mērķi - kļūt par lielāku pārtikas produktu izplatītāju Baltijas valstīs.

SIA “Nord-Exim” norāda, ka tirgus daļas paplašināšana prasīja nozīmīgus mārketinga un reklāmas izdevumus. Uzņēmums pārskata gadā nodarbināja 10 darbiniekus. Latvijas valsts budžetā nodokļos tas kopumā samaksāja 765 tūkstošus eiro.

Nākamajā gadā uzņēmums plāno palielināt preču pārdošanas un sniegto pakalpojumu apjomu.

Sīkākai uzziņai SIA “Nord-Exim” pagājušā finanšu gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Nord-Exim” dibināts 2008.gadā, un tā nodarbojas ar pārtikas produktu pārdošanu vairumtirdzniecībā. Uzņēmuma pārstāvēto zīmolu vidū ir ātri pagatavojamie makaroni “Rollton”,  saldum “Zentis”, un citi. Tā klienti ir lielveikalu tīkli un vairumtirdzniecības uzņēmumi.

Finanšu gadā no 2015.gada 1.decembra līdz 2016.gada 30.novembrim SIA “Nord-Exim” apgrozījums bija 4,908 miljoni eiro un tā tīrā peļņa bija 130 tūkstoši eiro.