“Eiropas apavi” reģistrējuši divas komercķīlas

19.02.2018 10:37:00

Apavu tirgotājs SIA “Eiropas Apavi” 15.februārī reģistrējis divas jaunas komercķīlas, vienas komercķīlas parādnieks ir pats apavu tirgotājs, bet otras ķīlas parādnieks ir SIA “CCC Baltija”, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Abu ķīlu ņēmējs ir AS “Swedbank”. Viena no komercķīlām, ieķīlājot krājumus un ķermeniskos pamatlīdzekļus, nodrošina kredītlīnijas līgumu. Šīs ķīlas nodrošinātā prasījuma summa ir 1,4 miljoni eiro; ķīlas devējs un parādnieks ir SIA “Eiropas Apavi”.

Savukārt ķīla, kuras parādnieks ir SIA “CCC Baltija”, nodrošina sadarbības līgumu par garantiju izdošanu. Ar šo komercķīlu ieķīlāts viss uzņēmums kā lietu kopība, krājumi, nemateriālie ieguldījumi, ķermeniskie pamatlīdzekļi un prasījuma tiesības. Šīs komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 633 tūkstoši eiro; līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju dzēsta iepriekš 2017.gada februārī reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 493 tūkstoši eiro.

SIA “Eiropas Apavi” šobrīd ir četras aktuālas komercķīlas, ieskaitot pagājušajā nedēļā reģistrētās.

SIA “Eiropas Apavi” reģistrēta 2003.gadā, tās pamatkapitāls ir 99,4 tūkstoši eiro. Uzņēmums vienādās daļās (pa 50%) pieder Vladimiram Brazovskim un Sergejam Čebatko. 

2016.gadā uzņēmums strādāja ar 11% lielāku apgrozījumu nekā 2015.gadā, un tas bija 8,2 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 9177 eiro, kas bija piecas reizes mazāk nekā iepriekšējā pārskata periodā.

SIA "CCC Baltija" reģistrēta 2012.gadā, un arī nodarbojas ar apavu un ādas iztrādājumu mazumtirdzniecību. Arī šis uzņēmums vienādās daļās (pa 50%) pieder Vladimiram Brazovskim un Sergejam Čebatko. SIA "CCC Baltija" 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 6,227 miljoni eiro, bet tā peļņa pēc nodokļiem bija 670 tūkstoši eiro.