Apvienosies tirgus izpētes uzņēmumi “RAIT Custom Research Baltic” un “RAIT Latvija”

26.02.2018 08:18:00

Tirgus pētījumu veicējs SIA “RAIT Custom Research Baltic” (iepriekš pazīstams kā SIA “GfK Custom Research Baltic”) tiks reorganizēts, tam pievienojot māsas uzņēmumu SIA “RAIT Latvija”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Abu apvienojamo uzņēmumu vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētā tirgus izpētes grupa “RAIT Group OU” ar filiālēm Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kura pagājušajā gadā kļuva par citas tirgus izpētes grupas - “GfK Custom Research Baltic” īpašnieku.

SIA “RAIT Custom Research Baltic” reģistrēta 2003.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 759 840 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 1,228 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 39,6 tūkstoši eiro.

Savukārt SIA “RAIT Latvija” reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 13 700 eiro. 2016.gadā šis tirgus izpētes uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 61 tūkstoša eiro apmērā, bet tā zaudējumi bija 26 tūkstoši eiro.

Saskaņā ar uzņēmumu reorganizācijas līguma projektu, SIA “RAIT Latvija” nodos visu savu mantu SIA “RAIT Customer Research Baltic”, kuras dalībnieku sastāvs un pamatkapitāla daļu skaits un apmērs pēc reorganizācijas netiks mainīts.

Paziņojums par reorganizāciju publicēts oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” piektdien, 23.februārī un kreditori var pieteikt savus prasījumus mēneša laikā no šī datuma.