Vēl viena kompānija prasa “Tosmares kuģubūvētavu” maksātnespēju

02.03.2018 04:51:00

Kurzemes rajona tiesa (Liepājā) 28.februārī ierosinājusi kuģu būves un remonta uzņēmuma AS "Tosmares kuģubūvētava” maksātnespējas procesa lietu, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Lieta ierosināta, balstoties uz SIA “Intol” iesniegumu. Uzņēmums šobrīd pieteikts kā administrēšanai vakantais maksātnespējas subjekts.

SIA “Intol” ir jau otrā kompānija, kura vēršas tiesā, lūdzot atzīt AS “Tosmares kuģubūvētavu” par maksātnespējīgu.

2018.gada janvārī ar šādu ierosinājumu Liepājas tiesā vērsās SIA “KHL-COMPANY”, un Liepājas tiesa arī to apmierināja, ierosinot AS "Tosmares kuģubūvētava" maksātnespējas procesu.

Februāra sākumā AS "Tosmares kuģubūvētava" paziņojumā Rīgas fondu biržai informēja, ka tā ir panākusi vienošanos ar SIA „KHL-COMPANY” par AS „Tosmares kuģubūvētava” parāda saistību dzēšanu, un savukārt SIA „KHL-COMPANY” atsauks tiesā iesniegto pieteikumu par maksātnespējas procesa ierosināšanu.

AS “Tosmares kuģubūvētava” dibināta 2000.gadā, un tās pamatdarbība ir kuģu un laivu remonts un būve, kā arī speciālās aparatūras remonts.

Tās pamatkapitāls ir 4 484 755.80 eiro un tās akcijas tiek kotētas Nasdaq Rīga fondu biržā. Viens no uzņēmuma lielākajiem akcionāriem ir AS “Rīgas kuģu būvētava”, kurai pieder 49,72% uzņēmuma akciju, bet 31,04% akciju pieder Apvienotajā Karalistē reģistrētajam uzņēmumam “Seletrade Impex LLP”.

2016.gadā AS “Tosmares kuģubūvētava” strādāja ar apgrozījumu 5,112 miljonu eiro apjomā un tās peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 219 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 170 darbiniekus.

Uz 2018.gada 7.februāri AS “Tosmares kuģubūvētava” bija izveidojies nodokļu parāds 370 tūkstošu eiro apmērā.