“Linas Agro” Graudu centrs ieķīlā pamatlīdzeļus

19.03.2018 06:05:00

Graudu pieņemšanas, pirmapstrādes un uzglabāšanas uzņēmums SIA "Linas Agro" Graudu centrs reģistrējis jaunu komercķīlu, ieķīlājot pamatlīdzekļus, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS “SEB banka” ieķīlājis visus ķermeniskos pamatlīdzekļus, lai nodrošinātu prasījumus, kas izriet no šī gada 26.februārī starp uzņēmumu un banku noslēgtā kredīta līguma.

14.martā reģistrētās komercķīlas nodrošināto prasījumu maksimālā summa ir 9,3 miljoni eiro.

“Lursoft” izziņa liecina, ka bez pagājušajā nedēļā reģistrētas komercķīlas SIA “Linas Agro” Graudu centrs ir vēl viena aktuāla komercķīla.

SIA “Linas Agro” Graudu centrs dibināts 2013.gadā. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 5 280 000 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir lauksaimniecības grupas "Linas Agro” uzņēmums, Lietuvā reģistrētā kompānija UAB "Linas Agro" Grūdų centras KŪB, kas pārvalda vairākas graudu noliktavas Lietuvā un Latvijā.

Finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, SIA “Linas Agro” Graudu centrs apgrozījums bija 572 tūkstoši eiro, bet tas strādāja ar zaudējumiem, kas veidoja 54 tūkstošus eiro.