Kurzemes Zvejniecības Ražotāju Organizācija reģistrē komercķīlu

19.03.2018 08:10:00

Biedrība “Kurzemes Zvejniecības Ražotāju Organizācija”, kas apvieno vairākus Rīgas jūras līča zvejniekus un zivju pārstrādātājus, 15.martā reģistrējusi jaunu komercķīlu, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

“Kurzemes Zvejniecības Ražotāju Organizācija” ieķīlājusi krājumus un ķermeniskos pamatlīdzekļus par labu lauksaimniecības nozaru kompāniju grupai AS “Agrolats Holdings”, kas ir ķīlas ņēmējs.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 8,4 miljoni eiro. “Lursoft” izziņa liecina, ka šī ir pirmā biedrības reģistrētā komercķīla.

“Kurzemes Zvejniecības Ražotāju Organizācija” pēdējā, 2016.gada pārskatā norādīja, ka ar Eiropas Savienības atbalstu tā vēlas izveidot zivju proteīna un eļļas ražotni, lai pārstrādātu pārtikā neizmantojamās zivis.

“Kurzemes Zvejniecības Ražotāju Organizāciju” 2009.gadā dibināja trīs zvejnieku sabiedrības SIA “Zvejnieku saimniecība IRBE”, SIA “Sanda-B” un SIA “Zvejniecības sabiedrība Aivars”.  

Savukārt AS “Agrolats Holdings” reģistrēts 2009.gadā, un tā pamatdarbība ir holdingam piederošo kompāniju pārvaldība. Holdinga reģistrētais pamatkapitāls ir 14 072 483,60 eiro.

2016.gadā AS “Agrolats Holdings” apgrozījums bija 37 tūkstoši eiro, taču tā peļņa pēc nodokļiem bija 848 tūkstoši eiro.