RSU Stomatoloģijas institūts ieguldīs 500 tūkstošus eiro Sejas, žokļu un plastiskās ķirurģijas centra izveidē

19.03.2018 09:36:00

Lai paplašinātu piedāvāto pakalpojumu klāstu, SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” šogad plāno izveidot jaunu struktūrvienību - Sejas, žokļu un plastiskās ķirurģijas centru, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Jaunā centra izveidē paredzēts ieguldīt ap 500 tūkstošiem eiro, sacīts institūta 2017.gada pārskatā. Plānots, ka Sejas, žokļu un plastiskās ķirurģijas centrā strādās 80 darbinieki.

2017.gadā SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” strādājis ar zaudējumiem, kas pēc atliktā nodokļa saistību norakstīšanas veidoja 302 tūkstošus eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš. 

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par 18,2%, salīdzinot ar 2016.gadu, un tas bija 12,808 miljoni eiro.

SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” gada pārskatā skaidro, ka apgrozījums palielinājies, pateicoties pacientu plūsmas pieaugumam, kas bija novērojams iepriekšējos gados un turpinājās arī 2017.gadā. Pērn samazinājušies ieņēmumi par rezidentu apmācību, taču to kompensēja ieņēmumi par zinātniskiem projektiem un pētījumiem.

Ieņēmumi no zobārstniecības maksas pakalpojumiem pērn veidoja 87,5% no SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” apgrozījuma, ieņēmumi no zobārstniecības pakalpojumiem par budžeta līdzekļiem - 9,3%, ieņēmumi par rezidentu un studentu apmācību - 0,9%, bet ieņēmumi par zinātniskajiem pētījumiem un projektiem veidoja 2,3% no apgrozījuma.

Institūta peļņas rādītājus pagājušajā gadā tieši ietekmējušas investīcijas jaunatvērtajā Implantaloģijas klīnikā, kas saistīts ar telpu nomas izmaksām un mazvērtīgā inventāra iegādi un norakstīšanu. 2017.gadā institūts arī būtiski palielinājis izmaksas, kas saistītas ar līdzdalību zinātniskajās konferencēs un jauno tehnoloģiju izmantošanas apmācībās.

Šogad SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” plāno turpināt jauno tehnoloģiju apgūšanu stomatoloģijas nozarē un to ieviešanu institūtā.

Sīkākai uzziņai SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” 2017.gada pārskatu iespējams iegūt “Lursoft”.

SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 10,839 miljonu eiro apmērā, un tā pārskata gada tīrā peļņa bija 213 tūkstoši eiro.

SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” dibināts 2002.gadā un ir izveidots kā Rīgas Stradiņa universitātes klīniskā bāze stomatoloģijas studiju programmu realizācijai un speciālo disciplīnu apguvei, kas vienlaicīgi ir arī praktiskās zobārstniecības centrs. Tā pamatkapitāls ir 1 654 000 eiro un vienīgais īpašnieks - Rīgas Stradiņa universitāte.