“Kesko Senukai Latvia” padomē izmaiņas

28.03.2018 10:37:00

Celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču tirgotāja AS “Kesko Senukai Latvia" padomē 27.martā reģistrētas vairākas izmaiņas, tostarp uzņēmumam iecelts jauns padomes priekšsēdētājs, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

No uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Terho Jaakko Kalliokoski, kā arī padomes locekļa amatu atstājis Jarno Samuli Kivinen.

Par jauno AS “Kesko Senukai Latvia” padomes priekšsēdētāju iecelts Jorma Antero Rauhala, bet par padomes locekli iecelts Jukka Henrik Erlund.

Savukārt līdzšinējais padomes priekšsēdētāja vietnieks Tommi Jarkko Kasurinen un padomes locekļi Artūras Rakauskas un Augustinas Rakauskas pārapstiprināti amatos uz jaunu pilnvaru periodu.

AS “Kesko Senukai Latvia” dibināts 1996.gadā. Uzņēmums iepriekš bija pazīstams kā AS “Rautakesko, taču 2016.gadā “Kesko Senukai” no Skandināvijas akcionāra “Kesko Group” pārņēma “K-rauta” veikalu tīkla pārvaldi Latvijā un Igaunijā, un uzņēmumu pārsauca par AS “Kesko Senukai Latvia”. 

2016.gadā AS “Kesko Senukai Latvia” apgrozījums bija 48,454 miljoni eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem un tie sasniedza 3,554 miljonus eiro. Tas nodarbināja 426 darbiniekus un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 6,035 miljoni eiro.