"AD Biogāzes stacija" reģistrē jaunu komercķīlu

03.04.2018 07:14:00

Elektroenerģijas ražotājs SIA “AD Biogāzes stacija” reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 3,942 miljoni euro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “AD Biogāzes stacija” ir jaunreģistrētās komercķīlas parādnieks, tās devējs ir SIA “AD Biogāzes stacija” māsas uzņēmums SIA “Aizkalnu tehnika”, kura manta ieķīlāta par labu AS “Luminor Bank”.

Komercķīla nodrošina saistības, kas izriet no ķīlas līguma. Tā reģistrēta 28.martā. 

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “AD Biogāzes stacija” šobrīd ir aktuālas septiņas komercķīlas, četrām no tām uzņēmums ir komercķīlas devējs, bet trim komercķīlām SIA “AD Biogāzes stacija” reģistrēts kā parādnieks.

SIA “AD Biogāzes stacija” reģistrēta 2009.gadā un uzņēmums nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu koģenerācijas stacijā. 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 2,997 miljoni euro, bet tas strādāja ar zaudējumiem 434 tūkstošu eiro apmērā.

SIA “AD Biogāzes stacija” pamatkapitāls ir 100 000 eiro un tā 100% kapitāla daļu īpašnieks ir SIA “Anaerobic holding”, kura lielākais dalībnieks ar 75% kapitāla daļu ir investīciju fonda “BaltCap” Infrastruktūras Fonds (Igaunijā reģistrētais “USALDUSFOND BALTCAP INFRASTRUCTURE FUND”), savukārt pārējo 25% kapitāla daļu īpašnieks caur SIA “Resse” ir uzņēmējs Nils Aleksa. SIA “Anaerobic holding” ir arī vienīgais SIA “Aizkalnu tehnika” īpašnieks.