Ar vairākiem būvuzņēmumiem saistītais AS “UGN” nodibina “Nule Rent”

03.04.2018 08:09:00

Daudznozaru holdingkompānija AS “UGN”, kam pieder kapitāldaļas vairākos, galvenokārt, ar būvniecības nozari saistītos uzņēmumos, nodibinājusi meitas uzņēmumu SIA “Nule Rent”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Nule Rent” pamatkapitāls ir 100 000 eiro, tas sadalīts 100 000 kapitāla daļās ar vienas kapitāldaļas nominālvērtību viens eiro. Jaunā uzņēmuma pamatkapitāls apmaksāts naudā. Saskaņā ar uzņēmuma dibināšanas lēmumu, AS “UGN” pieder visas SIA “Nule Rent” pamatkapitāla daļas.

Par SIA “Nule Rent” valdes priekšsēdētāju iecelts Pauls Sondors un par valdes locekli iecelts Mārtiņš Lāma.

SIA “Nule Rent” ierakstīts komercreģistrā 29.martā.

Holdingkompānijas AS “UGN” mājaslapā norādīts, ka ar to saistīta arī AS “Sensum Grupa”; abi holdingi dibināti 2016.gada decembrī ar mērķi izveidot apjomīgu, vienotu un konkurētspējīgāku uzņēmumu saimi būvniecības tirgū.

Pēc uzņēmumu mājalapā teiktā, lielākie holdingā ietilpstošie būvniecības uzņēmumi, kuru kapitāldaļu īpašnieks pilnībā vai daļēji ir holdings, ir SIA “Arčers”, SIA “A.SK”, Ceļu būves firma SIA “Binders”, SIA ”Woltec”, SIA “RECK”, SIA “Limbažu ceļi”, SIA “Aizputes ceļinieks”, SIA “Transparence”, SIA “SAFE GROUP” un citi.

“Lursoft” izziņa liecina, ka AS “UGN” šobrīd ir dalībnieks 11 Latvijā reģistrētos uzņēmumos, bet AS “Sensum Grupa” ir dalībnieks 15 uzņēmumos, caur kuriem holdingkompānijas ir daļu turētāji vairākos pazīstamos būvniecības uzņēmumos. Piemēram, SIA "Arčers" 100% kapitāldaļu īpašnieks ir SIA "Nule 17", kura vienīgais dalībnieks savukārt ir AS "UGN".