“Oribalt Rīga” reģistrē 7 miljonu eiro vērtu komercķīlu

05.04.2018 06:50:00

Zāļu lieltirgotava SIA “Oribalt Rīga” reģistrējusi jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir septiņi miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu SIA “Luminor Līzings Latvija” ieķīlājis visu mantu, lai nodrošinātu saistības, kas izriet no šogad martā noslēgtā faktoringa līguma.

Ķīlas devējs ir SIA “Oribalt Rīga”, bet parādnieki ir Viļņā reģistrētais uzņēmums “Oriola Vilnius, UAB”, un Igaunijā reģistrētie “AS Oribalt Tallinn” un “OU Oribalt Estonia”.

Komercķīla reģistrēta 3.aprīlī.

“Lursoft” izziņa liecina, ka zāļu lieltirgotavai šobrīd ir aktuālas 17 komercķīlas.

SIA “Oribalt Rīga” dibināta 1994.gadā, un uzņēmums nodarbojās ar zāļu vairumtirdzniecību. 2016.gadā SIA “Oriola Rīga” apgrozījums bija 23,650 miljoni eiro, un tās peļņa pēc nodokļiem bija 430 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 70 darbiniekus.

SIA “Oribalt Rīga” 100% kapitāla daļu īpašnieks ir SIA “Oribalt Group”, kuras dalībnieki ir Somijā reģistrēti uzņēmumi “Taaleri Kasvihuone Oy” ar 40% SIA “Oribalt Group” daļu un “Lanstu Oy” ar 30% daļu, kā arī trīs privātpersonas - Lietuvas pilsonis Audrius Pivoras ar 15% daļu un Latvijas pilsoņi Aļona Zotova un Ronalds Šlosbergs, kuram katram pieder par 7,5% SIA “Oribalt Group” daļu.