“Staburadzes konditoreju” pievienos māsas uzņēmumam

04.04.2018 13:25:00

Šokolādes, konditorejas izstrādājumu un sāļo uzkodu ražotājam un vairumtirgotājam SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pievienos tā māsas uzņēmumu SIA “Staburadzes konditoreja”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Abu uzņēmumu vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas kompānija “Orkla ASA”, kas nolēmusi uzņēmumus apvienot, lai turpmāk viena komanda vienā uzņēmumā organizētu, vadītu un veiktu to saimniecisko darbību, tādējādi samazinot un padarot efektīvāku administratīvo resursu patēriņu.

Uzņēmumu reorganizācijas līguma projekts pievienots SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" reģistrācijas lietai 3.aprīlī.

Reorganizācijas procesā SIA “Staburadzes konditoreja” tiks pievienota SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija", nododot tai visu mantu, tiesības un saistības, kā rezultātā SIA “Staburadzes konditoreja” beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Reorganizācijas ietvaros SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pamatkapitāls tiks palielināts ar SIA “Staburadzes konditoreja” mantisko ieguldījumu 2 615 807 eiro apmērā, kas sakrīt ar uzņēmuma pamatkapitāla lielumu. Tādējādi pēc reorganizācijas SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pamatkapitāls būs 42 856 075 eiro. “Orkla ASA” pēc reorganizācijas saglabās SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" vienīgā dalībnieka statusu.

Abu uzņēmumu valdēs ir vienas un tās pašas personas, kuras turpinās savu darbu arī pēc reorganizācijas.

SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" dibināta 2009.gadā un līdz 2015.gada beigām bija pazīstama ar nosaukumu “NP Foods”. Uzņēmums nodarbojas ar cukura, šokolādes un citu konditorejas izstrādājumu ražošanu un vairumtirdzniecību, kā arī kartupeļu pārstrādi. Uzņēmuma pamatkapitāls šobrīd ir 40 240 268 eiro.

SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" koncerns, kurā ietilpst arī tā meitas uzņēmumi  SIA “Orkla Logistics Latvija”, SIA “Saldumu Tirdzniecība”, SIA “Latfood Agro”, 2016.gadā strādāja ar konsolidēto apgrozījumu 77,774 miljonu eiro apmērā, bet koncerna peļņa pēc nodokļiem sasniedza 769 tūkstošus.  

Savukārt SIA “Staburadze konditoreja” dibināta 1999.gadā. 2016.gadā SIA “Staburadze konditoreja” apgrozījums bija 15,007 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 860 tūkstoši eiro.