Reģistrētas izmaiņas “Latvijas autoceļu uzturētāja” valdē

06.04.2018 09:15:00

Ceturtdien, 5.aprīlī, komercreģistrā iegrāmatotas izmaiņas, saskaņā ar kurām no VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" valdes atbrīvota valdes locekle Anastasija Udalova, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Anastasija Udalova par VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” valdes locekli kļuva 2016.gada maijā. Viņa iesniegumu par atbrīvošanu no valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas iesniegusi 3.aprīlī un tajā pašā dienā uzņēmuma padome atsaukusi viņu no amata, liecina padomes sēdes protokols.

Ceturtdien Latvijas Televīzija ziņoja, ka VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" telpās dienu iepriekš, 4.aprīlī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis kratīšanu, tostarp, pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās neoficiālās informācijas, kratīts arī Anastasijas Udalovas kabinets.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Anastasijai Udalovai šobrīd ir tikai viens aktuāls amats biedrībā “Raiņa biedrība”, kuras darbības mērķis ir sociāldemokrātisko vērtību popularizēšana.

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” vadē turpina darboties valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors un valdes locekļi Vilnis Vitkovskis un Oskars Zemītis.

Valstij piederošais “Latvijas autoceļu uzturētājs” nodrošina valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu, pašvaldību maģistrālo, tranzītu ielu un citu autoceļu ikdienas uzturēšanu, kā arī veic būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.

2016.gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 64,483 miljonu eiro apmērā un tā peļņa pēc nodokļiem bija 2,021 miljons eiro. Tas nodarbināja 1343 darbiniekus.