BCH Latvia reģistrē jaunu komercķīlu

10.04.2018 08:28:00

Kafijas aparātu iznomātājs un kafijas vairumtirgotājs SIA BCH LV (iepriekš SIA “SELECTA") reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru ieķīlāta visa uzņēmuma manta, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS “SEB banka” un tā nodrošina prasījumus, kas izriet no šogad aprīlī noslēgtā grupas overdrafta līguma un komercķīlas līguma.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 750 tūkstoši eiro. Ķīlas devējs ir SIA BCH Latvia, bet parādnieki ir tā tiešais īpašnieks SIA “Baltic Coffee Holding”, kā arī grupas uzņēmumi Lietuvā un Igaunijā UAB “BCH Lithuania” un “BCH Estonia OU”.

SIA BCH Latvia vienīgais īpašnieks SIA “Baltic Coffee Holding” arī reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma summa ir 750 tūkstoši eiro un ar kuru uzņēmums ieķīlājis visu mantu. Šīs ķīlas ņēmējs ir AS “SEB banka”, bet parādnieki ir SIA BCH Latvia, UAB “BCH Lithuania” un “BCH Estonia OU”. Abas komercķīlas reģistrētas 9.aprīlī.

SIA BCH Latvia dibināts 1994.gadā un tas pastarpināti pieder Luksemburgā reģistrētajam “BaltCap Private Equity Fund II SCSp”, kas iegādājās Eiropas uzņēmuma "Selecta Group" biznesu Baltijā 2017.gada janvārī. 

SIA BCH Latvia 2017.gadā strādāja ar 2,792 miljonu eiro apgrozījumu, un kompānijas tīrā peļņa bija 202 tūkstoši eiro. Tā nodarbināja 21 darbinieku un tās kopējie veiktie maksājumi valsts kopbudžetā bija 842 tūkstoši eiro.