“Air Baltic Training” apgrozījums pērn pārsniedzis 3 miljonus eiro

18.04.2018 10:53:00

Latvijas aviokompānijas AS “Air Baltic Corporation” meitas uzņēmums SIA “Air Baltic Training”, kas sniedz aviācijas apmācību pakalpojumus, 2017.gadā strādājis ar apgrozījumu 3,019 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 261 tūkstotis eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Salīdzinājumā ar 2016.gadu, uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par nepilnu 1%, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem samazinājusies par 13,8%.

SIA “Air Baltic Training” gada pārskatā, kas pieejams “Lursoft”, norāda, ka tai izdevies palielināt kopējos ieņēmumus, uzturot kontrolētu izmaksu līmeni. Uzņēmuma peļņa pērn bijusi mazāk nekā gadu iepriekš jauna biznesa projekta “Pilotu Akadēmija” izmaksu dēļ.

Ar projektu “Pilotu Akadēmija”, kuru uzņēmums gatavojis divus gadus un šogad sāk ieviest, SIA “Air Baltic Training” sāks piedāvāt unikālu produktu – pilnu profesionālo pilotu apmācību pretendentiem bez jebkādas pieredzes.

Apmācību programma ilgs aptuveni 16 līdz 20 mēnešus. Pirmā studentu grupa jau ir atlasīta un plāno sākt mācības 2018.gada pavasarī. Uzņēmums plāno, ka “Pilotu Akadēmijas” ieņēmumi pirmajā gadā būs ap 1,5 miljoniem eiro ar līdzīgu izmaksu līmeni, tādējādi atļaujot sasniegt nelielu, bet pozitīvu peļņas līmeni gada beigās.

SIA “Air Baltic Training” šogad plāno modernizēt “Boeing” B737 CL lidmašīnu simulatoru, aprīkojot to ar globālās pozicionēšanās sistēmas instalāciju, tādējādi to padarot par unikālu salīdzinājumā ar citiem B737 CL simulatoriem Eiropas Savienībā.

Uzņēmums arī šogad gada beigās plāno iegādāties “Bombardier” C sērijas lidmašīnu simulatoru. Iepriekš bija plānots šo simulatoru iegādāties ātrāk, taču iegāde pārcelta uz šī gada beigām saistībā ar aizkavēšanos un nobīdēm no sākotnējā “Bombardier” C sērijas lidmašīnu piegādes grafika.

2016.gadā SIA “Air Baltic Training” apgrozījums sasniedza 2,993 miljonus eiro. Kompānijas tīrā peļņa bija 303 tūkstoši eiro.

SIA “Air Baltic Training” reģistrēta 2010.gadā un tās pamatdarbība ir dažādu ar aviāciju saistītu apmācību sniegšana. Uzņēmums sniedz apmācības aviokompānijām un dažādiem ar aviācijas nozari saistītiem uzņēmumiem, kā arī fiziskām personām.

Kompānijas pamatkapitāls ir 2845 eiro un tā pilnībā pieder AS “Air Baltic Corporation”.