“Tilde” pērn kāpina peļņu 4,5 reizes

14.05.2018 10:01:00

Tehnoloģiju lokalizācijas uzņēmums Baltijā SIA "Tilde" 2017.gadā strādājis ar tīro peļņu 388 tūkstošu eiro apmērā, kas bija četrarpus reizes lielāka nekā 2016.gadā, ziņo “Lursoft” Klientu porfelis.

Arī uzņēmuma neto apgrozījums būtiski pieaudzis - tas pērn sasniedza 5,342 miljonus eiro, kas bija 34,5% vairāk nekā gadu iepriekš. SIA “Tilde” atzīmē, ka straujo izaugsmi pērn nodrošināja iepriekšējos gados veiktās investīcijas jaunu tehnoloģiju izveidē un inovatīvu projektu sagatavošanā.

Uzņēmums pagājušajā gadā mērķtiecīgi īstenoja stratēģiju attīstīt līderību mākslīgā intelekta jomā. Mākslīgā intelekta tehnoloģijas ļāva SIA “Tilde” radīt nākamās paaudzes mašīntulkošanas sistēmas, kas būtiski uzlabo tulkojuma kvalitāti. Uzņēmums izstrādājis mašīntulkošanas risinājumus, kas palīdz nodrošināt Eiropas Savienības prezidentūru darbu. SIA “Tilde” 2017.gadā arī sāka piedāvāt specializētu virtuālo asistentu izstrādi, kas automatizē klientu apkalpošanas darbu.

Pagājušajā gadā uzņēmuma produktu un pakalpojumu eksports sasniedza 2,5 miljonus eiro, kas bija par 28% vairāk nekā 2016.gadā. Eksporta pieaugumu nodrošināja augošais pieprasījums pēc SIA “Tilde” mašīntulkošanas un lokalizācijas pakalpojumiem.

Uzņēmums arī aktīvi darbojas IT pētniecības un attīstības jomā, pagājušajā gadā šajās aktivitātēs ieguldot 650 tūkstošus eiro. SIA “Tilde” pētījumu rezultāti publicēti deviņos starptautiskos recenzētos zinātniskos rakstos.

SIA “Tilde” 2017.gada finanšu pārskats sīkākai uzziņai pieejams “Lursoft”

SIA “Tilde” reģistrēta 1991.gadā, un tas sniedz dažādus pakalpojumus, kas saistīti ar valodu tehnoloģijām. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 30 000 eiro un tā īpašnieki vienādās daļas ir SIA “Tilde” valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs un uzņēmuma valdes loceklis Uldis Dzenis; katram no viņiem pieder pa 50% SIA “Tilde” pamatkapitāla daļu. 

2016.gadā SIA “Tilde” neto apgrozījums bija 3,973 miljoni eiro un tā pārskata gada peļņa bija 86 tūkstoši eiro.