“BYKO-LAT” padomē ieceļ jaunu locekli

21.05.2018 11:55:00

Kokapstrādes uzņēmuma SIA “BYKO-LAT” līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Jon Helgi Gudmundsson, kurš ir arī uzņēmuma patiesā labuma guvējs, pārapstiprināts amatā, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Arī padomes loceklis Sampsa Juhana Auvinen saglabās savu līdzšinējo amatu uz jaunu pilnvaru periodu, savukārt no amata atbrīvota padomes locekle Brynja Halldorsdottir, kura vietā SIA “BYKO-LAT” padomē iecelts Peter Olof Nilsson.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 18.maijā. Līdz ar tām, arī veiktas izmaiņas SIA “BYKO-LAT” dalībniekos. Līdz šim kokapstrādes uzņēmuma vienīgais īpašnieks bija Islandē reģistrētā kompānija “Norvik hf”, taču tagad par SIA “BYKO-LAT” tiešo īpašnieku kļuvusi Zviedrijā reģistrētā kompānija “Bergs Timber AB (publ)”, kuras nepilnu 30% akciju īpašniece ir “Norvik hf”. Līdz ar to uzņēmuma patiesā labuma guvējs nav mainījies un tas joprojām ir Jon Helgi Gudmundsson.

SIA “BYKO-LAT” dibināts 1993.gadā un ir viens no vadošajiem koksnes produkcijas eksportētājiem Latvijā. Uzņēmumam ir divas ražotnes Kocēnu un Amatas novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 48 151 eiro.

2016.gadā SIA “BYKO-LAT” strādāja ar apgrozījumu 61,134 miljonu eiro apmērā un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 2,860 miljoni eiro. Tas nodarbināja 469 darbiniekus.