“Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīcas” padomē ieceļ Anastasiju Udalovu

04.06.2018 07:28:00

AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” (DLRR) akcionāri ārkārtas sapulcē apstiprinājuši izmaiņas uzņēmuma statūtos, kā arī veikuši izmaiņas uzņēmuma padomē, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

No uzņēmuma padomes locekļa amata atsaukts Semi Henrik Roiha un viņa vietā par padomes locekli iecelta Anastasija Udalova. Viņa iepriekš bija VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" valdes locekle, bet šī gada 3.aprīlī amatu pameta. Vēlāk Latvijas Televīzija ziņoja, ka VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" telpās 4.aprīlī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis kratīšanu, tostarp, pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās neoficiālās informācijas, kratīts arī Anastasijas Udalovas kabinets.

DLRR līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Roman Zahharov un padomes locekļi Sergei Jakovlev, Pavel Prikhodko un Siarhei Psiola savukārt apstiprinātu līdzšinējos amatos uz jaunu pilnvaru termiņu.

Saistībā ar iziešanu no regulētā tirgus DLRR arī mainījis statūtus, veicot DLRR akciju konversiju no uzrādītāja akcijām uz parastajām vārda akcijām un apmainot vienu uzrādītāja akciju pret vienu vārda akciju. Uzņēmums statūtos arī noteicis, ka ir slēgta sabiedrība, kuras akcijas nav publiskās apgrozības objekts.

DLRR statūtu grozījumi reģistrēti un izmaiņas amatpersonu sastāvā ierakstītas komercreģistrā šī gada 1.jūnijā.

DLRR dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 611 906,60 eiro, un tā kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas uzņēmums “Skinest Rail AS” - tam pieder 53,99% uzņēmuma pamatkapitāla, savukārt atlikušie 46,01% akciju pieder Igaunijas kompānijai “OÜ Lokomotiiv Investeeringud”. DLRR patiesais labuma guvējs - Igaunijas uzņēmējs Oleg Ossinovski (Oļegs Osinovskis), kurš Latvijā apsūdzēts par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, kā arī par kukuļa nodošanu lielā apmērā.

2016.gadā DLRR apgrozījums bija 18,675 miljoni eiro un tā strādāja ar zaudējumiem 4,042 miljonu eiro apjomā.