“Agerona” ieķīlā preču krājumus

04.06.2018 08:11:00

Graudu vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “Agerona” pārjaunojis komercķīlu, ieķīlājot preču krājumus, lai nodrošinātu prasījumus 9,75 miljonu eiro apmērā, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS “BlueOrange Bank”, un tā nodrošina SIA “Agerona” saistības, kas izriet no kredītlīnijas līguma. Uzņēmums ieķīlājis gatavos ražojumus un preces pārdošanai, kas glabājas SIA “Man-Tess Tranzīts, SIA “Extron Baltic un SIA “WT Terminal” piederšajās noliktavās.

Jaunā komercķīla reģistrēta 30.maijā, un tā ir šobrīd otrā uzņēmumam aktuālā komercķīla. Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju dzēsta iepriekš šī gada 30.janvārī reģistrētā komercķīla, ar kuru uzņēmums bija ieķīlājis savus krājumus un kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 4,5 miljoni eiro.

SIA “Agerona” dibināta 2009.gadā, un tā iepērk rapsi un graudus Latvijā un tālāk eksportē tos uz citām valstīm. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā pieauga līdz 57,194 miljoniem eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 105 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 13 darbiniekus. SIA “Agerona” vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētā kompānija “Agerona UAB”.