"Apgāda Zvaigzne ABC" konsolidētais apgrozījums pērn sarucis

08.06.2018 07:23:00

Grāmatu izdevējs SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" pagājušajā gadā strādājis ar konsolidēto apgrozījumu 12,398 miljonu eiro apmērā, kas bija par 5,7% mazāk nekā 2016. gadā, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Taču SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" grupa 2017. gadu beigusi ar zaudējumiem 4516 eiro apmērā pretēji peļņai gadu iepriekš.

SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” konsolidētajā pārskatā iekļauti izdevniecības, kā arī arī tai pilnībā piederošā meitas uzņēmuma AS “Poligrāfists” rezultāti. Gada pārskats liecina, ka grupas neto apgrozījuma kritums saistīts ar pašražotās produkcijas ieņēmumu samazinājumu. Apgāda ražoto grāmatu un citu produktu pārdošanas ieņēmumi pērn veidoja gandrīz 72% no grupas kopējā apgrozījuma jeb 8,865 miljonus eiro, kas bija par 10% mazāk nekā 2016. gadā.

Gada pārskata vadības ziņojumā atzīmēts, ka uzņēmums pērn turpinājis iepriekšējos gados uzsākto ražojamās produkcijas veidu un ražošanas procesu pārstrukturizāciju, palielinot piedāvātos digitālos resursus tiešsaistē, veidojot jaunus interaktīvus materiālus un turpinot poligrāfijas ražošanas procesu optimizāciju.

Šogad SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” iecerējis turpināt ražošanas tehniskās bāzes modernizāciju, tai skaitā uzlabojot digitālās drukas pielietošanu grāmatu ražošanā un roku darba procesu mehanizāciju.

Uzņēmumā pērn vidēji bija nodarbināti 354 darbinieki. 

Sīkākai uzziņai SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” 2017.gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatdarbība ir saistīta ar mācību, bērnu un daiļliteratūras grāmatu izdošanu, kā arī ar grāmatu tirdzniecību. Tā pamatkapitāls ir 217 189 eiro, uzņēmuma īpašnieki ir 20 privātpersonas, taču uzņēmuma kontrolpaketes īpašniece ir apgāda valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, kurai pieder 50,8% daļu.

2016.gadā SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” konsolidētais apgrozījums bija 13,146 miljoni eiro, savukārt koncerna peļņa pēc nodokļiem bija 609 tūkstoši eiro.