Rīgas “IKEA” veikala pārvaldītājs reģistrējis komercķīlu

11.06.2018 09:01:00

Zviedrijas mēbeļu kompānijas “IKEA” Rīgas veikala pārvaldītājs SIA “Paul Mason Properties” pagājušajā nedēļā reģistrējis pirmo komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 7,5 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

 

SIA “Paul Mason Properties” par labu AS “SEB banka” ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no šī gada maijā noslēgtā overdrafta līguma. Komercķīla reģistrēta 4.jūnijā.

 

SIA “Paul Mason Properties” reģistrēts 2015.gada 4.decembrī, tas pārvaldīs “IKEA” veikalu Rīgā, ko plānots atvērt šogad, slēdzot franšīzes līgumu ar “Inter IKEA Systems BV”. SIA “Paul Mason Properties” vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā “FE Corporation B.V. Netherlands”. 

 

2017.gadā SIA “Paul Mason Properties” nebija apgrozījuma, bet uzņēmuma zaudējumi bija nepilni 150 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja vienu darbinieku un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 39 tūkstoši eiro.