“LETA” paplašina padomi un ieceļ jaunu padomes locekli

18.06.2018 10:10:00

Ziņu aģentūra SIA “LETA” paplašinājusi uzņēmuma padomi no trim uz četriem padomes locekļiem un iecēlusi vienu jaunu padomes locekli, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmuma padomē atkārtoti uz jaunu pilnvaru periodu pārvēlēts līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Sven Nuutmann un padomes locekļi Margus Kahri un Kristel Volver.

Savukārt no jauna uzņēmuma padomē par locekli iecelts Sven-Erik Heinsoo, kurš iepriekš bijis padomes loceklis un valdes priekšsēdētājs uzņēmumā SIA “Mediju Monitorings”, kas 2017.gada septembrī tika pievienots pie nu jau likvidētā uzņēmuma SIA “Latvian News Service” (iepriekš pazīstams ar nosaukumu SIA “BNS-Latvija”).

Izmaiņas SIA “LETA” statūtos un padomē ierakstītas komercreģistrā 15.jūnijā.

SIA “LETA” reģistrēta Uzņēmumu reģistrā 1994.gadā, un tā ir Latvijā lielākā ziņu aģentūra. Tās pamatkapitāls ir 611 835 eiro un tā pastarpināti pieder Igaunijas plašsaziņas līdzekļu grupai “Eesti Meedia”. SIA “LETA” patiesā labuma guvēji ir trīs Igaunijas pilsoņi - Margus Linnamae, Aare Kurist un Ivar Vendelin.

SIA “LETA” apgrozījums 2017.gadā bija 4,281 miljons eiro un uzņēmums strādāja ar peļņu, kura pēc nodokļu nomaksas bija 479 tūkstoši eiro. SIA “LETA” pērn nodarbināja 212 darbiniekus un uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 1,694 miljoni eiro