“Paulig Coffee Latvia” zaudējumi 2017.gadā trīskāršojas

25.06.2018 06:01:00

Kafijas, tējas un šokolādes vairumtirgotājs SIA “Paulig Coffee Latvia” pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījumu 2,495 miljonu eiro apmērā, kas bija par 10,2% mazāk nekā 2016.gadā, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Pērn uzņēmums turpinājis strādāt ar zaudējumiem, kuri trīskāršojušies salīdzinot ar gadu iepriekš, un sasniedza 196 tūkstošus eiro.

2017.gadā pieauga SIA “Paulig Coffee Latvia” ieņēmumi no produkcijas pārdošanas, kas veidoja 1,030 miljonus eiro, kā arī ieņēmumi no kafijas aparātu iznomāšanas un citi ieņēmumi. Savukārt uzņēmuma ieņēmumi no servisa pakalpojumiem un kafijas aparātu pārdošanas samazinājās.

Uzņēmums gada pārskatā atzīmē, ka tas pērn pabeidza vadības komandas restrukturizāciju, kas pozitīvi ietekmēja izdevumu samazināšanu un finanšu rezultātu. Pagājušajā gadā SIA “Paulig Coffee” turpinājis veikt lielas investīcijas kafijas aparātu iegādē.

2017.gadā uzņēmuma vidēji nodarbināto darbinieku skaits samazinājās līdz 25, savukārt tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā pieauga līdz 725 tūkstošiem eiro.

Šogad SIA “Paulig Coffe Latvia” plāno ieviest “Paulig” kafijas jauno zīmolu un produktus, kā arī likt lielāku uzsvaru uz “Paulig” zīmola atpazīstamības veicināšanu Latvijas tirgū.

SIA “Paulig Coffee Latvia” dibināta 2000.gadā, un tās pamatdarbība ir pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī kafijas aparātu tirdzniecība, īre un apkalpošana. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 290 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētā kompānija “Paulig Coffee Estonia AS”.

2016.gadā SIA “Paulig Coffee Latvia” apgrozījums bija 2,777 miljoni eiro un uzņēmuma zaudējumi bija 65 tūkstoši eiro.