DHL Latvijā nodibina jaunu uzņēmumu “DHL Logistics Latvia”

04.07.2018 13:13:00

Vācijas kompānija “Deutsche Post Beteiligungen Holding Gmbh” nodibinājusi jaunu uzņēmumu Latvijā - SIA “DHL Logistics Latvia”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Kompānijai “Deutsche Post Beteiligungen Holding Gmbh” Latvijā jau pieder kurjera un loģistikas pakalpojumu sniedzējs SIA “DHL Latvia”, kas dibināts 1995.gadā kā SIA "ASG LATVIA LTD". Vācijas kompānija ir SIA “DHL Latvia” vienīgais īpašnieks kopš 2004.gada.

Atbilstoši jaundibinātā uzņēmuma statūtiem, SIA “DHL Logistics Latvia” galvenie darbības veidi ir kravu pārvadājumi pa autoceļiem, uzglabāšana un noliktavu saimniecība, sauszemes transporta palīgdrbības, ūdens transporta palīgdarbības, aviotransporta palīgdarbības, kravu iekraušana un izkraušana un pārējās transporta palīgdarbības.

Tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, un “Deutsche Post Beteiligungen Holding Gmbh” ir 100% kapitāla daļu īpašnieks. SIA "DHL Logistics Latvia" juridiskā adrese ir Mārupe, Plieņciema iela 35, kur reģistrēts arī SIA “DHL Latvia”.

Par SIA “DHL Logistics Latvia” valdes priekšsēdētāju iecelts SIA “DHL Latvia” valdes loceklis Kjell Thomas Martin Hellstroem. Par jaunreģistrētā uzņēmuma otru valdes locekli iecelts Oļegs Lapšins, kurš arī darbojas SIA “DHL Latvia” valdē.

Jaunais uzņēmums komercreģistrā ierakstīts 3. jūlijā.

SIA “DHL Latvia” apgrozījums 2017.gadā sasniedza 30,900 miljonus eiro, bet uzņēmuma zaudējumi veidoja 82 tūkstošus eiro. Uzņēmums pērn nodarbināja vidēji 147 darbiniekus, tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 2,314 miljoni eiro.