“Latvijas Radio” zaudējumi pērn – 174 tūkstoši eiro

10.07.2018 07:49:00

Valsts SIA “Latvijas Radio” pagājušajā gadā strādāja ar neto apgrozījumu 9,174 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar 2016.gadu bija pieaugums par 6,8%, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

2017.gadā valsts dotācija veidoja 7,816 miljonus eiro no valsts SIA “Latvijas Radio” apgrozījuma. Radio guvis ieņēmumus 1,016 miljonu eiro apmērā no reklāmas un sludinājumiem, savukārt ieņēmumi no raidījumu līdzfinansēšanas veidoja 248 tūkstošus eiro. Ieņēmumus nepilnu 100 tūkstošu eiro apmērā valsts SIA “Latvijas Radio” guvis arī no biroja telpu, studiju un tehnikas īres, mācību kursu organizēšanas un citiem ieņēmumiem.

Savukārt valsts SIA “Latvijas Radio” kopējie ieņēmumi, ieskaitot ne tikai neto apgrozījumu, bet arī pārējos saimnieciskās darbības ieņēmumus, bija 9,656 miljoni eiro, kas bija par 4,4% vairāk nekā 2016.gadā. Pārējos saimnieciskās darbības ieņēmumus veido ilgtermiņa ieguldījumu pamatlīdzekļu pārvērtēšanas rezerves samazinājums, ieņēmumi aprēķinātā pamatlīdzekļu nolietojuma apmērā par no valsts budžeta līdzekļiem un cita veida finansējuma iegādātiem pamatlīdzekļiem, finansējums no Borisa un Ināras Teterovu fonda, u.c.

Radio kopējās izmaksas gan pērn pārsniedza kopējos ieņēmumus un bija 9,797 miljoni eiro; izmaksas pagājušajā gadā pieaugušas ar 5,4%. Tādējādi 2017.gadā valsts SIA "Latvijas Radio" strādāja ar zaudējumiem – tie pieauga par nepilniem 54 tūkstošiem eiro un bija 174 tūkstoši eiro.

“Latvijas Radio 2017.gadā turpināja pildīt sabiedriskā medija uzdevumu – stiprināt Latvijas informatīvo telpu, akcentējot demokrātiskās vērtības, nacionālo identitāti, saliedētību un sabiedrības uzrunāšanu ar sabiedrības piedāvāto saturu,” sacīts radio gada pārskatā.

2017.gadā valsts SIA “Latvijas Radio” vidējais darbinieku skaits bija 278, kas bija par vienu mazāk nekā gadu iepriekš.

Pagājušajā gadā valsts SIA “Latvijas Radio” turpināja paplašināt reģionālās informācijas apjomu, īpaši pievēršoties valsts austrumu reģionam. Radio arī turpinājis sadarbību ar SIA “Latvijas Televīzija”, īstenojot kopīga satura projektus, veidojot saturu mediju informācijas portālā www.lsm.lv, kā arī realizējot kopīgus pasākumus un akcijas.

2018.gadā valsts SIA “Latvijas Radio” vēlas palielināt piesaistīto auditoriju. Līdz ar papildu piešķirto valsts dotāciju, radio realizēs plašu Latvijas 100-gades programmu gan veidojot jaunus raidījumus, gan organizējot ārpus studiju pasākumus. Tāpat plānots pilnveidot darbību daudzplatformu formātā, veidoti audiovizuāli formāti raidījumiem, īpašs video saturs sociālās tīklošanas vietnēm un datu vizualizācijas projekti.

Valsts SIA "Latvijas Radio" 2017.gada finanšu pārskats pieejams sīkākai uzziņai "Lursoft".

Valsts SIA “Latvijas Radio” ir nacionāla mēroga radiouzņēmums, kas nodrošina piecas pamatprogrammas un vairākas mākslinieciskās struktūrvienības.

2016.gadā SIA “Latvijas Radio” neto apgrozījums bija 8,593 miljoni eiro, taču tas strādāja ar zaudējumiem 120 tūkstošu eiro apjomā. Sabiedriskais radio nodarbināja 279 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā nomaksāja 2,394 miljonus eiro.