“Hanzas maiznīcas” valdes priekšsēdētājs iecelts par padomes priekšsēdētāju

21.08.2018 11:38:00

Maizes un maizes izstrādājumu ražotāja AS “Hanzas maiznīcas” valdes priekšsēdētājs Thomas Mikael Isaksson atcelts no sava līdzšinējā amata un iecelts par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmums nav iecēlis citu valdes priekšsēdētāju Thomas Mikael Isaksson vietā, un tādējādi AS “Hanzas maiznīcas” valdē šobrīd darbojas divi valdes locekļi Uģis Mihņevičs un Olli Paavo Lavikka.

AS “Hanzas maiznīcas” padomes priekšsēdētājs līdz šim bija Carl-Peter Gustaf Thorwid, kurš tagad no amata atcelts. Savukārt padomes priekšsēdētāja vietniece Tiia Kirsi Maria Ranta un padomes loceklis Simon Kissling Husted pārapstiprināti savos amatos uz jaunu pilnvaru periodu.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 20.augustā.

AS “Hanzas maiznīcas” dibināta 1991.gadā, tās pamatkapitāls ir 6 494 173 eiro un uzņēmums pastarpināti pieder Somijas kompānijai “Vaasan Oy”, kura savukārt ietilpst starptautiskā Zviedrijas koncernā “Lantmännen”.

2017.gadā AS “Hanzas maiznīcas” apgrozījums bija 17,770 miljoni eiro, bet uzņēmums strādāja ar zaudējumiem, kas veidoja 1,093 miljonus eiro. Uzņēmums nodarbināja 188 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 2,651 miljonu eiro.