Pagājušajā gadā “Baltic Agro” apgrozījums, peļņa samazinājās

29.08.2018 07:43:00

Lauksaimniecības uzņēmuma SIA “Baltic Agro” apgrozījums 2017.gadā bija 132,418 miljoni eiro, kas bija par 5,6% jeb 7,874 miljoniem eiro mazāk nekā gadu iepriekš, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa bija 2,699 miljoni eiro, kas bija par 8,6% jeb 253 tūkstošiem eiro mazāk nekā gadu iepriekš.

SIA “Baltic Agro” apgrozījums samazinājies tāpēc, ka svārstījušās cenas minerālmēstlu, graudu un rapša segmentos, kā arī 2017.gada rudenī bijuši nelabvēlīgi laikapstākļi, sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

Uzņēmums pagājušajā gadā investējis gan tehniskos uzlabojumos Liepājas graudu un rapša pieņemšanas punktā, gan jaunas noliktavas tehnikas un kravas automašīnu iegādē. Pagājušajā gadā arī uzsākta loģistikas centra izbūve Jelgavas servisa centrā.

SIA “Baltic Agro” pagājušajā gadā nodarbināja vidēji 133 darbiniekus, kas bija par diviem mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma kopējie nodokļu maksājumi veidoja 10,043 miljonus eiro.

Šogad uzņēmums plāno turpināt nostiprināt savas esošās tirgus pozīcijas minerālmēslu, sēklu un augu aizsardzības līdzekļu produktu grupās, kā arī palielināt tirgus daļu graudu un rapša segmentos.

Tā kā pagājušā gada beigās SIA “Baltic Agro” parakstīja vienošanos par akciju iegādi AS “Tukuma Straume”, kas nodarbojas ar barības ražošanu dzīvniekiem, kā arī graudu iegādi, glabāšanu un pārstrādi, šogad investīcijas plānots novirzīt ātrākai abu uzņēmumu integrācijai.

SIA “Baltic Agro” dibināta 1994.gadā ar nosaukumu SIA “Kemira Agro Latvija”. Uzņēmums nodarbojas ar minerālmēslu, agroķimikāliju, sēklu, graudu un rapša un citu lauksaimniecības preču iepirkšanu un realizāciju, kā arī graudu un rapša pieņemšanu, pirmapstrādi un uzglabāšanu. Uzņēmums ražo un tirgo dzīvnieku barību, kā arī nodarbojas ar lauksaimniecības preču mazumtirdzniecību.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 802 340 eiro, un tas pilnībā pieder Dānijā reģistrētajai AS “DAVA Agravis International Holding”.

SIA “Baltic Agro” 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 140,291 miljona eiro apjomā, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 2,952 miljoni eiro.